Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • czarownico pomóż, u mojego taty tydzien temu stwierdzono guza pęcherza moczowego,jest duzy 4cm na2,za 11 dni czeka go usuniecie przez cewke moczową ale bedzie ciężko bo guz jest duzy i blokuje nerke, niewiadomo jak głęboko nacieka i jak bardzo jest złośliwy,dobija mnie czekanie
  • Tosiu, Teściowa mojego brata byla leczona w Bydgoszczy na raka pęcherza. Sama Ją namówiłam do tej placówki po dobrych doświadczeniach z moja Mamą - rak jajnika. Operował Ją dr Kraśnicki. Od początku było to G3, trzeci stopień zaawansowania. Bardzo dobrze funkcjonowała z urostomią. Operacja trwała 6h, ale zniosła ją bardzo dobrze. Opieka też super. Niestety chorowała też przewlekle na POChP, zakrzepicę, wrzody, ciśnienie. W ostatnim miesiącu życia doszła do tego ostra cukrzyca, która była jakby obciążeniem genetycznym i wszystko się posypało. Nowotworowo było ok. Brała też chemię. Jeśli dojdzie do usunięcia pęcherza, dostaniecie startowy zestaw worków, można też skontaktować się z różnymi firmami i poprosić o próbki produktów, wysyłają chętnie. Warto skorzystać z poradni stomijnej w swojej miejscowości. Teściowa brata leczyła się u nas, ale do poradni jeździła do siebie, do Konina.
  • Tosia .Witaj u mnie wykryto nowotwór we wrześniu 2013 ,pierwsze turbo pazdziernik ,dokończenie tego turbo grudzień 2013,potem 6 wlewek następne turbo czerwiec 2014,po drodze kontrole pęcherza następne turbo sierpień 2015 w dniu wypisu informacja lekarza prowadzącego tylko radykalna uratuje życie mam termin zabiegu na 31.08 jaka pana decyzja .Moja odpowiedz robimy, miałem całkowite zaufanie do prowadzącego lekarza to dr. Stępień z urologii szpitala wojskowego w Bydgoszczy wspaniały lekarz i człowiek .Po usunięciu pęcherza,prostaty i najbliższych węzłów chłonnych odtworzono mi pęcherz z jelita ,po konsultacji z onkologiem decyzja o 4 chemiach w CO Bydgoszcz ,Ostatnia kontrola w CO 11.01.2016 czysto ,zalecono tylko kontrolę u urologa .To tak na marginesie radykalna ratuje życie
  • Dziekuję Henku za odpowiedź. We wrześniu mąż miał Ta G3 więc jeśli teraz by się to potwierdziło to pewnie mężowi mogą zaproponować radykalną,prawda? Mam przeczucie,że mimo,iż to bardzo obciążającą operacja to byłaby najlepszym rozwiązaniem w naszym przypadku. To G3 jest przerazajace ;( Dziś mąż powiedział,że zaczyna oswajać się z myślą,że mogą mu też pęcherz usunąć,prędzej czy później...Ją natychmiast powiedziałam mu o Tobie,Czarownicy,Donie, że mimo tego ,co Was spotkało żyjecie i funkcjonujecie normalnie...wspomniałam też o Bolku,który również po przejściach do dnia dzisiejszego pomaga wsparciem i radą. Napewno będę Was nadal pytać ,wybaczcie że być może natrętnie czasami.Ale to co za Wami dopiero przed nami,więc wiadomości z pierwszej ręki są najbardziej pożądane. <3
  • Heńku, Czy możesz mi powiedzieć jak wyglądało Twoje leczenie w Bydgoszczy? Czy odrazu zdecydowano o radykalnej? Czytalam Twoje posty z tamtego okresu,ale już wszystko mi się wymieszało ,tyle tu osób i informacji.Jak długo przed operacją byłeś leczony turb? Jaki był wynik HP? Przepraszam ,że pytam o szczegóły,jeśli chcesz możesz do mnie o tym napisać na kno.iwo@wp.pl. Z góry dziękuję za odp.
  • 9 lat temu
    delek66 heniek dziekuje za odpowiedz. Podnieśliście mnie strasznie na duchu. pozdrawiam
  • ,Nikt nie poda wyniku przez tel jest nie wolno a jeszcze rakowe
  • Asiu,z tego co wiem nie mogą przez telefon udzielać informacji.Gdy zadzwonila pani do nas że wynik jest do odebrania po pierwszym turb,na moją prośbę o to,czy mogłaby zdradzić co tam pisze,odpowiedziała,że niestety nie może powiedzieć.Być może gdyby to dzwonił lekarz,byłoby inaczej...nie wiem...ale nie wydaje mi się...
  • 9 lat temu
    czy do was dzwonili z wynikami?czy nie mogą tego robic
  • 9 lat temu
    wycięcie tego guza :(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat