Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Limetka81 , Gaja ma rację, podczas operacji można stwierdzić taką możliwość. Nie słyszałam jedynie, że są częstsze powikłania, na pewno trzeba mieś zdrowe nerki i moczowody, wszystko zależy od stanu zdrowia pacjenta. Pozdrawiam wszystkich i bardzo się cieszę, że . świetnie się wspieracie :)) tak trzymać:)
  • janek19646 powodzenia, trzymam kciuki, głowa do góry, będzie dobrze:)
  • 9 lat temu
    Limetka81, Czarownica ma np. taki pęcherz. Z tego co wiem, zasada jest taka, że to lekarz w trakcie operacji decyduje, czy możliwe jest odtworzenie pęcherza. Nie robią tego jeśli są zajęte moczowody, jeśli rak siedzi blisko szyi pęcherza czasami, jeżeli są przerzuty w węzłach, jeśli są duże nacieki na sąsiednie organy (stopień powyżej T3), oraz ze względu na zaawansowany wiek i choroby współistniejące. Ale jeżeli teściowa choruje na nerki, musisz wiedzieć, że przy pęcherzu zastępczym są częstsze powikłania, np. zwężenie moczowodów i wodonercze. A pęcherze zastępcze robią w doświadczonych ośrodkach medycznych, np. CO w Warszawie, ECZ w Otwocku, i wielu innych. I taka operacja jest dużo bardziej obciążająca dla pacjenta, dłużej trwa (zazwyczaj około 8 godzin), dłużej się też dochodzi do siebie.
  • na Pomorzanach się leczy.bolek19950 oczywiście że decyduje lekarz ale dlaczego nie możemy skorzystać z innego szpitala albo z innej konsultacji? zapytałam gdzie takie operacje robią bo teściowej udzielono informacji że w Polsce tylko mężczyzną. JAK WIDAĆ NIE TYLKO MĘŻCZYZNĄ. Dlatego ponawiam pytanie do kobiet gdzie takie operacje są przeprowadzane. a ponieważ teściowa choruje od dziecka na nerki szukamy najlepszych specjalistów.bardzo prosimy o pomoc
  • Oczywiście chodzi o NIK limonki
  • Limitów gdzie w Szczecinie leczy się teściowa
  • witaj limetka81 Twoje szukanie na nic się zda to nie my decydujemy co chcemy czy to jelitowy czy worek Bierzemy to co dają to lekarz decyduje co wstawi jak otworzy zobaczy co jest chcieć a móc to jest różnica A co bedzie lekarz powie ze wstawi jelitowy a okaże się że nie może dać jelitowego i co w tedy rozpacz i zgrzytanie na lekarza Podstawa jest TK i wynik HP co to jest za guz Każdy z nas by chciał mieć jelitowy a mamy kangurki i tęż się zyje normalnie
  • janek19646 To powodzenia w walce z gadem wal gada w łeb a będzie dobrze trzymam kciuki za powodzenie trzymaj sie Pozdrawiam
  • Jutro szpital .We wtorek mam operację.Sprawdzą pęcherz i wytną guza z nerki.Później najgorsze czekanie na wynik HP.Pozdrawiam wszystkich życzę dużo zdrowia .RAKOWI W SPAK. j.a
  • witam. mam pytanie. gdzie w Polsce rekonstruuje się pęcherz z jelita kobiecie. dodam że moja teściowa jest ze Szczecina ale zaproponowali jej tu stomię bardzo proszę o pomoc szukamy wszelkich najlepszych lekarzy którzy operują trudne przypadki.proszę o podanie namiarów. teściowa choruje od dziecka na nerki a tu jeszcze ten pęcherz teraz..jak można prosić o adresy szpitali i nazwiska lekarzy to byłybyśmy wdzięczne. na 4 kwietnia ma termin oeracji wyznaczony ale może można gdzieś inaczej coś zrobić. bardzo prosimy o pomoc

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat