Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Heńku, mój mąż 4 marca, miał robioną cystoskopię z pobieraniem wycinka. Przed tym siusiał z krwią i tak jest dalej. Kupiłam mu cyklonamine i nic.Może masz na to jakąś radę?
  • Beato! Znam to,my wczoraj czekalismy na przyjęcie w poradni od 9 do 17 i już mieliśmy dosyć... Janku! Dochodz do siebie,zdrowiej a na pyszne jedzonko przyjdzie czas niedługo :P
  • Witam, MASAKRA do takie delikatne słowo... Dziś po 9-ciu godzinach oczekiwania na łózko tatę mi do szpitala przyjęli... I co dalej...jutro się okaże Dobranoc (jak ktoś o 4 wstaje to już o tej porze ledwo żyje...)
  • Witaj Janek żarcie nie ważne grunt zęby zdrowie było dużo zdrówka trzymaj się Pozdrawiam
  • Cześć wracam do siebie jest okej tylko to żarcie wstreetne NIEDAJMY się gadom
  • 9 lat temu
    Gaja przepraszam za wyrażenie, ale cholernie się boje.
  • 9 lat temu
    mon_m radzę skonsultować ten opis jak najszybciej z lekarzem, albo na tym forum (tam też są lekarze): www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/nowotwory-ukladu-moczowo-plciowego-vf6.htm Te pakiety węzłowe niestety mogą wskazywać na zajęcie nowotworowe. Ale też czasem na proces zapalny. Lekarz na pewno powie, co dalej.
  • Witam Wszystykich Paulinka Pierwsze początki będzie ciężkawo będzie musiał ktoś z domowników pomóż jak jest otyły powoli ale jest dobry sposób w lusterku większe lustro taboret lub na stojącą Dla chcącego nie ma nic trudnego jak są sprawne ręce i chęć
  • Witam serdecznie mój tata ma zdiagnozowany nowotwór pęcherza moczowego. Lekarze proponują usunięcie pęcherza i gruczołu krokowego. Za 4 tygodnie mamy wyznaczony termin operacji. Zespolenia tata nie może mieć z powodu stanu zdrowia jedynie pozostaje wyłonienie urostomii. Obawiam się co będzie po operacji. Jak on sobie poradzi z obsługą a to że jest otyły na pewno mu nie pomoże.
  • Czy możesz wymienić z nazwy jakie leki masz na myśli?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat