Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Paulina myślę, że niewydolność nerek może być przeciwwskazaniem do chemioterapii jednak o tym w każdym przypadku indywidualnie decyduje onkolog.
  • Bolku,dziękuje za zainteresowanie to bardzo miłe :) czekamy..teraz nasze życie ciągle polega na czekaniu:) lekarz jest gdzieś na sympozjum i wraca dopiero 23 i wtedy ma dac termin na operacje..a co do wyników histpat to tato sam jezdzi na wizyty,i lekarz nic mu na ten temat nie mowi..nie wiem dlaczego tak jest,mają te wyniki tak jakby dla ich wglądu..i ma byc operacja wycięcia guzów,jedna na te większe a po kilku tygodniach mają wywalić te małe..nie wiem juz sama..
  • Bolku,dziękuje za zainteresowanie to bardzo miłe :) czekamy..teraz nasze życie ciągle polega na czekaniu:) lekarz jest gdzieś na sympozjum i wraca dopiero 23 i wtedy ma dac termin na operacje..a co do wyników histpat to tato sam jezdzi na wizyty,i lekarz nic mu na ten temat nie mowi..nie wiem dlaczego tak jest,mają te wyniki tak jakby dla ich wglądu..i ma byc operacja wycięcia guzów,jedna na te większe a po kilku tygodniach mają wywalić te małe..nie wiem juz sama..
  • Oka jak chory ma niewydolność nerek to chemia też jest stosowana?
  • W zależności od stanu chorego i stopnia zaawansowania nowotworu onkolog może zalecić chemioterapię uzupełniającą, którą można podać do 3 miesięcy po operacji. Wykonuje się też badania obrazowe, najczęściej tomografię.
  • Czy ktoś mi może napisać jak wygląda leczenie onkologiczne po operacji usunięcia pęcherza i wyłonieniu urostomii.
  • Majaajsza Co u was spłycać jak tam tato Czy coś załatwiłaś ?
  • Sawusia jak nie jest krwiomocz duży to niczego nie szukaj bo przy raku pęcherza to będzie krew w moczu Cyklonaminie to ja ci podałem bo ją miałem przepisywaną ona pomaga ale nie od razu Nie szukaj Szamańskich leków bo one ci wyleczą ale kieszeni Już jedna hiena zasypała całe forum super lekiem na wszystko pomaga
  • Sawusia ,odpuść sobie z tą papryką. Twój mąż jest chory m musi odżywiać się racjonalnie i wysokokalorycznie. Zdrowy człowiek może żle zareagować na tak ostre przyprawy ,a co dopiero osłabiony chorobą. Zacznie bolec go brzuch ,podrazniona zostanie wątroba.Przemyśl sobie dokładnie czy warto na tym etapie próbować takich środków.Zrobisz tak jak uważasz ,ale pamietaj po co sprowadzac na męża nowe dolegliwości.Pozdrawiam serdecznie.
  • Bolku, nie jest to duże krwawienie, w dzień prawie nic, trochę większe po nocy. Jak zabierałam męża ze szpitala, to lekarz nic mu nie przypisał, ale ja poszłam i poprosiłam o coś przeciwbólowego i wypisał czopki Dicloberl i przeciwzapalne Bactrim forte. Nie wiem, czy to jest normalna praktyka, że pacjenta wypisuje się ze szpitala bez leków. O tej Cyklonaminie napisał mi chyba Heniek, dlatego ją mężowi kupiłam. Czekam na wyniki histpat i tomografu, chyba będą w poniedziałek. Czy potem to już szybko jest operacja, przecież zaraz są święta, choć ja bym chciała, żeby tego gada wyciąć i zapomnieć.....choć wiem, że się nie da. Jutro zapoluję na ostrą paprykę i zaleję ją olejem, to przecież nie zaszkodzi, tylko gdzie ja znajdę tę najbardziej ostrą co się nazywa Habanera?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat