Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witaj Beato
Tu nie ma znaczenia jaką sie bierze po każdej chemii każdy organizm inaczej reaguje Wszelkie bule wymioty temperatura ciśnienie zawroty głowy itd jest możliwe Leki na bul i na wymioty powinny być przepisane A jaką bierze to jest wypisie nazwa dawki,
-
Witam!
Czy ktoś z Was miał do czynienia z chemioterapią?
Tata już 4 dzień bierze te leki.Nie ma szans aby odczytać co bierze!Jestem u niego codziennie po pracy a więc po 17.00 więc nic konkretnego nie mogę się dowiedzieć, owszem dzwoniłam na oddział i rozmawiałam z lekarzem prowadzącym ale za nic nazw nie pamiętam.!!!
Tacie skoczyło ciśnienie, bóle głowy no i wymioty...no jak to przeżyć!!!???
-
Wtam Basiu
Worki powinny być do brane do ciała bay nie odparzały i dobrze trzymały Jedno częściowe płaskie słabo trzymają Dobrze zdają egzamin dwuczęściowe i Jaka jest stomia wklęsła czy wypukła Ciało w okuł stomii musi być suche żadnej wilgoć Jeśli skóra jest nie równa to trzeba stosować pastę lub pierścienie
Pozdrawiam
-
Basiu domyślam się, że są to stomie z cewnikami. Takie ma też moja mama i jakikolwiek worek by nie przykleiła trzyma się nader dobrze. Jakiej firmy woreczków używacie? Zauważyłem ostatnio, że Salts trzyma mocniej niż innych firm.
-
dzień dobry,Jestem tutaj nowa. Mąż jest po operacji pęcherza moczowego.Radykalnej,czyli po wycięciu a okazji raka.Ma założone 2 stomie.Nie dajęsobie rady z wymianą. Bez przerwy przeciekają. Co mam robić
-
Witam,jestem tu nowa i załamana,Mąż jest po radykalnej operacji pęcherza i ma 2 stomie. Nie mogę sobie dać rady i bez przerwy te stomie przeciekją.Zmieniam worek 3 razy na dzieńi te worki wystarczą na miesiąc zamiast na trzy miesiące. Oprócz tego ma straszne bóle podbrzusza i już nie wiem co robić. Sama sam dość-niech ktoś pomoże-proszę
-
Od dzisiaj jemy pestki z moreli, ja profilaktycznie 4szt, a mąż 8szt. Jeśli ktoś jadł te pesteczki, to może mi napisze, ile brał, bo podawane ilości są różne.
-
Dona, w poniedziałek będę telefoniczne rozmawiała z lekarzem. Pewnie trzeba będzie
pójść we wtorek na wizytę i decydować się na operację.
-
Sawusia napisz jakie będą wyniki histopat. i tk ale jeśli mąż ma t4a to ja bym robiła operację jak najszybciej nie patrząc na święta bo świąt będziecie mieć jeszcze wiele gdy mąż będzie bez gada i zdrowy, bez pęcherza na prawdę żyje się normalnie , worki nie są takie złe,ja też się bardzo bałam że nie dam sobie rady ale jest ok tylko troszkę wprawy, operacja jest ciężka ale myśmy ją przeżyli to twój mąż też przeżyje i z każdym dniem będzie zdrowszy,nie przejmuj się ,będzie dobrze tylko wspieraj swego męża bo jest mu to bardzo potrzebne, pozdrawiam
-
Witajcie
Heńku jeśli chodzi o wit c 1000 to pij 2 razy w tygodniu, tak mi powiedział mój lekarz bo ona zakwasza mocz i chroni w ten sposób przed bakteriami ale codziennie to nie gdyż może powodować powstanie za dużo szczawianów a w efekcie piasek a nawet kamienie i to by było źle dla nas, co do ph to nigdy nie mierzyłam ,żurawine kupuję w marketach całe kilo i dodaje do kanapek na śniadanie i na kolację, sprzątanie to skończę chyba jesienią bo plany mam wielkie, robiłam sobie wyniki i wyszły dobrze tylko mam podwyższony cholesterol i cukier ale nie dużo tak że ograniczę słodycze i przejdę na benekol i będzie dobrze, w poniedziałek jadę na wymianę cewnika i będą wyniki z rtg płuc ,mam nadzieję że będą dobre,w lipcu będzie 4 lata po operacji,oby tak dalej, pozdrawiam