Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Pięknych i spokojnych Świąt życzę Wszystkim, by Wielkanoc umocniła Waszą wiarę, podniosła na duchu, napełniła serca radością, miłością, cudem i nadzieją. Wszystkiego co najlepsze
  • 9 lat temu
    AgaJaga Ja się leczę we Wrocławiu To jest długi termin chociaż na cystoskop to powinienien być wcześniej chodzi tu pośpiech nie jest wskazany Ważne żeby był bobry doktor i dobry szpital
  • 9 lat temu
    Tosia42, dziękuję, odpisałam. bolek1950, mam cichą nadzieję, ze to polip, jednak wiem, że marne szanse ale może jednak. Tata jest zapisany na maj, na zabieg, niestety sam chodził do lekarza i nie wiem jaki dokladnie to ma byc zabieg, podejrzewam jednak, ze TURT. Najgorsze jest to oczekiwanie, ta niewiadoma i widok załamanego taty :( Nic nie można zrobić, tylko czekać :( Czy jest tutaj może ktoś, kto leczył się we Wrocławiu??? Pozdrawiam Was serdecznie, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zyczę wszystkim spokojnych Świąt, spędzonych w gronie rodzinnym.
  • 9 lat temu
    Moni, a Twój mąż miał radykalną operację i wyłonienie stomii?
  • 9 lat temu
    sawusia mój mąż wyszedł ze szpitala 7 dni po operacji ale nie mial ruszanych jelit. na drugi dzień po operacji musiał wstać i sie umyć. nie było łatwo ale musiał. dwa dni pozniej mógł się napić wody. na trzeci dzień dostał kleik. wklucie centralne mial w szyi. życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
  • 9 lat temu
    witajcie kochani za nami ciężki czas. od dwóch tygodni mąż ma okropne bóle kręgosłupa. niestety przerzut daje o sobie znać. bez przeciwbólowych tabletek maz bie potrafi nawet wstać z łóżka. bierze olfen i tramal. 16 marca mial rezonans i tomografie. teraz mamy czekac na telefon i termin rozpoczęcia radioterapii stereotaktycznej kręgosłupa. nie jest łatwo ale mam nadzieję, że po radioterapii bedzie dobrze. pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych i spokojnych świąt.
  • 9 lat temu
    AgaJaga Wysłałam ci wiadomość na priv.
  • 9 lat temu
    Witaj AgaJaga Jak zwał tak to jest gad Tak USG wykryje guza postawi diagnozę Teraz na pewno zechcą zrobić cystoskop aby pobrać wycinki na badanie i potwierdzić czy to rak złośliwy czy polip Naj prawda podobnie to będzie rak
  • 9 lat temu
    Ciepłych i udanych Świąt Wielkanocnych oraz najmilszych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół życzy Bolek
  • 9 lat temu
    Dobry wieczór. Jestem tutaj nowa i zupełnie zielona. Czy mogę się dowiedzieć, czy guz pęcherza to jest to samo co nowotwór? Wpisując w wyszukiwarkach guz wyskakuje mi automatycznie rak :( U mojego taty lekarz urolog po badaniu USG stwierdził "guz nowotworowy", czy jest możliwe, że na podstawie USG można postawić taką diagnozę, czy to nowotwór? Tak się boję o niego :( Bardzo proszę o rozjasnienie mi tej sprawy. Serdecznie dziękuję.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat