Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • AgaJaga Ja się leczę we Wrocławiu To jest długi termin chociaż na cystoskop to powinienien być wcześniej chodzi tu pośpiech nie jest wskazany Ważne żeby był bobry doktor i dobry szpital
  • Tosia42, dziękuję, odpisałam. bolek1950, mam cichą nadzieję, ze to polip, jednak wiem, że marne szanse ale może jednak. Tata jest zapisany na maj, na zabieg, niestety sam chodził do lekarza i nie wiem jaki dokladnie to ma byc zabieg, podejrzewam jednak, ze TURT. Najgorsze jest to oczekiwanie, ta niewiadoma i widok załamanego taty :( Nic nie można zrobić, tylko czekać :( Czy jest tutaj może ktoś, kto leczył się we Wrocławiu??? Pozdrawiam Was serdecznie, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zyczę wszystkim spokojnych Świąt, spędzonych w gronie rodzinnym.
  • Moni, a Twój mąż miał radykalną operację i wyłonienie stomii?
  • 9 lat temu
    sawusia mój mąż wyszedł ze szpitala 7 dni po operacji ale nie mial ruszanych jelit. na drugi dzień po operacji musiał wstać i sie umyć. nie było łatwo ale musiał. dwa dni pozniej mógł się napić wody. na trzeci dzień dostał kleik. wklucie centralne mial w szyi. życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
  • 9 lat temu
    witajcie kochani za nami ciężki czas. od dwóch tygodni mąż ma okropne bóle kręgosłupa. niestety przerzut daje o sobie znać. bez przeciwbólowych tabletek maz bie potrafi nawet wstać z łóżka. bierze olfen i tramal. 16 marca mial rezonans i tomografie. teraz mamy czekac na telefon i termin rozpoczęcia radioterapii stereotaktycznej kręgosłupa. nie jest łatwo ale mam nadzieję, że po radioterapii bedzie dobrze. pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych i spokojnych świąt.
  • AgaJaga Wysłałam ci wiadomość na priv.
  • Witaj AgaJaga Jak zwał tak to jest gad Tak USG wykryje guza postawi diagnozę Teraz na pewno zechcą zrobić cystoskop aby pobrać wycinki na badanie i potwierdzić czy to rak złośliwy czy polip Naj prawda podobnie to będzie rak
  • Ciepłych i udanych Świąt Wielkanocnych oraz najmilszych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół życzy Bolek
  • Dobry wieczór. Jestem tutaj nowa i zupełnie zielona. Czy mogę się dowiedzieć, czy guz pęcherza to jest to samo co nowotwór? Wpisując w wyszukiwarkach guz wyskakuje mi automatycznie rak :( U mojego taty lekarz urolog po badaniu USG stwierdził "guz nowotworowy", czy jest możliwe, że na podstawie USG można postawić taką diagnozę, czy to nowotwór? Tak się boję o niego :( Bardzo proszę o rozjasnienie mi tej sprawy. Serdecznie dziękuję.
  • sawusia mnie po zabiegu trzymali 18 dni,ale jak tu pisza koledzy kazdy z nas ma swój rytm i u jednych pobyt trwa tydzień a u innych dłuzej.ale najważniejsze jest to że pierwszy etap walki mamy za soba

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat