Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Mam jeszcze jedno pytanie. Tydzień temu tacie wyciągnęli cewnik po TURT. A od wczoraj ma problemy z sikaniem. Sika często a mało i trochę przy tym piecze.. Miał ktoś z was może tak?
-
Tez nie wiem gdzie to 15cm się mieściło zwłaszcza, że tata normalnie oddawał mocz tylko, że z krwią, ale urolog mówił że guz aż wrósł się w cewkę :( po usg podał wymiar 7x8 więc bardziej optymistyczny a przy wycięciu okazał się taki wielki. Pociesza mnie jedynie brak przerzutów. Dobrze, ze tu mozna się wygadać :) pozdrawiam i miłego wieczoru
-
Witaj Kala
Jeśli chodzi o TK jako urządzenie jest w miarę dokładny tu dużo zależy kto robi opis bo sa pomyłki Winki HP powie wszystko jaki to był guz czy był złośliwy i w jakim stopniu złośliwości Trochę mię dziwi ta wielkość 15 cm gdzie on tam się mieścił Każdy sie go boi
Pozdrawiam
-
Kala!
Witamy Cię w naszym gronie:)
Zarówno walczący jak i wspierający będą z Tobą w tych trudnych dla Was momentach.
Napewno nie pozostaniesz osamotniona.
Pozdr.
-
Kala, każdy z nas się boi. Mój mąż będzie miał radykalną 6 kwietnia. W TK też nie było
przerzutów i to jest pocieszające. Nie wiem czy TK, to wiarygodne badanie, ja wierzę, że ich nigdzie nie ma. Może odezwą się Ci, którzy dłużej walczą i mają większe doświadczenie.
-
Witam, jestem nowa i dołączam do Was. Dowiedzieliśmy się na początku marca, że tata ma guza w pęcherzu :( wycięli go - był ogromny 15cm, na razie wiemy po TK, że nie ma przerzutów (ale czy TK daje 100% pewności, że tych przerzutów nie ma???) i na tygodniu będziemy mieć wyniki histopatologii, tak się boję :( ale pozytywne historie niektórych z Was bardzo pomagaja :) życzę zdrowia!!
-
sawusia
Tak mój mąż miał radykalna. nie ma stomi z wstawka jelitowa tak jak wiekszosc. ma przyszyte moczowody do skory i wlozone w nie cienkie cewniki. ma przez to dwa worki. wykonano taka stomie poniewaz w trakcie operacji wykryto przerzut na wezel, który wycieto i nie chcieli ruszac jelit zeby jak najszybciej doszedl do siebie i zaczal chemie albo radioterapie.
w sumie mogli zrobic stomie z wstawka jelitowa bo radioterapie maz rozpoczal po prawie 4 miesiacach od operacji przez opieszalosc pewnej lekarki czego skutkiem jest przerzut na kregoslup.
-
AgaJaga,
Również odpisałam.
-
Spokojnych, pogodnych świąt Wielkanocnych życzę wam drodzy forumowicze, i waszym bliskim. Niech ten czas odnowienia się życia i nadziei przyniesie i wam nadzieję i siły do walki.
-
Pięknych i spokojnych Świąt życzę Wszystkim, by Wielkanoc umocniła Waszą wiarę, podniosła na duchu, napełniła serca radością, miłością, cudem i nadzieją.
Wszystkiego co najlepsze