Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Tur
Ja to przechodziłem wlewki BCG w czasie wlewek nie następują przeżuty do tego są robiony cystoskop to widzą jak coś jest nie pewne Te pare dni to wytrzyma na wizyte
-
Dzięki Bolek1950 za odpowiedz. Tata był dziś u lekarza ale rodzinnego dał mu jakieś silne prochy przeciwbólowe, wizytę u urologa ma dopiero 7.04.A jak mogę spytać skąd ta twoja pewność że to nie są przerzuty bo mnie to troche uspokoiło
-
Witaj
Tru1978 To nie są przerzuty ale wizyta lekarza tak Bo po tym czasie nie powinno byc buli kręgosłupa Najlepiej z tym lekarzem co podawał wlewki
-
Witam
Mam do Was pytanie ? Mój tata teraz miał kolejna serię wlewek BCG 14.15,16 pierwsze trzy zniósł dobrze ale po tej ostatniej dwa tyg temu strasznie cierpi. Najpierw przez tydz miał częstomocz. Teraz to ustąpiło ale doszły strasznie bóle kręgosłupa i ręki. Powiem wam, że strasznie mnie to martwi czy to mogą być przeżuty?
-
dzięki,jutro idziemy do szpitala na zdjęcie szwów i już wiem o co mamy się upominać.Jeszcze raz dzięki
-
Basia, potwierdzam. Nie słyszałam o czymś takim, mąż nie miał niczego podobnego. Zwłaszcza ten wyciek brzmi niepokojąco. A gorączki nie ma? Czy to lekarz operujący tak twierdzi, że ok? Udajcie się do innego uroonkologa. Lub nawet na SOR do szpitala z oddziałem urologicznym. Bo nie daj Boże to ropien. One się zdarzają po operacjach. Daj znać co się uda załatwić.
-
Mili moi.Mąż trzy tygodnie temu wyszedł ze szpitala po radykalnej operacji pęcherza i prostaty. Ma 2 urostomie. Do dzisiaj ma straszne bóle i cały czas na ketonalu. Ostatnio mimo wycięcia pęcherza i prostaty na ropno-krwisty wyciek z penisa. Lekarz na to nie reaguje mówiąc że to wyciek płynów fizjologicznych. Najgorsze że bardzo boli miejsce po pęcherzu. Boli i bardzo piecze.Może ktoś coś takiego miał i pomoże.Proszę
-
majaajsza Ja nie miałem guza to gad płaskodenny Byłem na wlewkach BCG i Mitomycynie c.A w 2013 zabieg pęcherza złośliwość G3 cis
-
Bolku!
Jesteś silnym facetem i tym razem też poradzisz sobie z tym gadem.
Janku!
Głowa do góry !!! Ważne że potwór tylko do nerki jest ograniczony więc wygrasz te walkę!
-
Bolku,miałeś najpierw wycinanego guza a dopiero pózniej pęcherz?jaką miałeś złośliwość guza?przepraszam serdecznie za pytania bo wiem,że na pewno umieszczałeś te informacje w tym wątku