Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    kala Przy wyniku T1G3 zdania lekarzy są podzielone. Jedni uważają że należy leczyć i zachować pacjentowi pęcherz, drudzy że należy czym prędzej wyciąć ze względu na dużą złośliwość. Ja taki wynik miałam i zdecydowałam się na usunięcie pęcherza, Chemii nie dostawałam gdyż nie stwierdzono przerzutów w węzłach i przerzutów odległych. Operację miałam w listopadzie 2012 roku. Co pół roku chodzę na TK i jak na chwilę obecną jest OK.
  • 9 lat temu
    Morpheus dziekuje za odpowiedz :) Martwi mnie tylko to, czy w oczekiwaniu na to re-turt nie zrobią się jakieś przerzuty? W końcu to miesiąc a od Turt miesiąc i dwa tyg. To jest normalbe, że żadnej chemii się nie podaje? Jak myślicie?
  • 9 lat temu
    Kala jest dobrze mimo wysokiej złośliwości , źle zaczyna się robić od stadium pT2. Ponowny TURT jest wskazany, widać lekarze się starają bo nie wszędzie postępują wg takich standardów.
  • 9 lat temu
    Dzieki za odpowiedz. Mój Tata zaczął w październiku 2014 znosił je bardzo dobrze, lekki stan podgorączkowy i nic więcej, dopiero teraz tak silna reakcja na tą ostatnia trzecią. Nie wiesz może czy Twój tata dostał jakieś leki na te silne ne bóle ?
  • 9 lat temu
    tato miał jedna serię 5x potem przerwa i teraz miał 3.i teraz przerwa. Po pierwszych pięciu miał tak silną reakcję że nie dostał 6 ,a CRP miał chyba powyżej 500 ale dokładnie nie pamietam.
  • 9 lat temu
    tato miał jedna serię 5x potem przerwa i teraz miał 3.i teraz przerwa. Po pierwszych pięciu miał tak silną reakcję że nie dostał 6 ,a CRP miał chyba powyżej 500 ale dokładnie nie pamietam.
  • 9 lat temu
    Mawa Witaj bardzo Ci dziekuję za ta informację uspokoiło mnie to, faktycznie to moze być to o czym piszesz. Jeszcze raz dziekuję za odpowiedz. A czy moge spytać ile wlewek miał juz Twój Tata?
  • 9 lat temu
    witam, mamy wyniki taty Rak brodawkowaty urotelialny naciekający G3, pT1. C67.9 M-8130/33. Naciekanie podnabłonkowej tkanki łącznej. Jest bardzo źle? Wiem, że G3 czyli bardzo złośliwy? Za miesiąc robią tacie re-Turt.
  • 9 lat temu
    witam, mamy wyniki taty Rak brodawkowaty urotelialny naciekający G3, pT1. C67.9 M-8130/33. Naciekanie podnabłonkowej tkanki łącznej. Jest bardzo źle? Wiem, że G3 czyli bardzo złośliwy? Za miesiąc robią tacie re-Turt.
  • 9 lat temu
    Tru1978 Moj tato miał bardzo silne bóle kolana, kręgosłupa, brzucha i zapalenie spojówek. Tzw zespół Reitera może wystąpić po wlewkach. Po prostu robi się zapalenie stawów ,rzadko ale czasem tak jest.Warto zbadac CRP jeżeli jest bardzo wysokie to potwierdzi stan zapalny.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat