Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Morpheus dziekuje za odpowiedz :) Martwi mnie tylko to, czy w oczekiwaniu na to re-turt nie zrobią się jakieś przerzuty? W końcu to miesiąc a od Turt miesiąc i dwa tyg. To jest normalbe, że żadnej chemii się nie podaje? Jak myślicie?
  • Kala jest dobrze mimo wysokiej złośliwości , źle zaczyna się robić od stadium pT2. Ponowny TURT jest wskazany, widać lekarze się starają bo nie wszędzie postępują wg takich standardów.
  • Dzieki za odpowiedz. Mój Tata zaczął w październiku 2014 znosił je bardzo dobrze, lekki stan podgorączkowy i nic więcej, dopiero teraz tak silna reakcja na tą ostatnia trzecią. Nie wiesz może czy Twój tata dostał jakieś leki na te silne ne bóle ?
  • 9 lat temu
    tato miał jedna serię 5x potem przerwa i teraz miał 3.i teraz przerwa. Po pierwszych pięciu miał tak silną reakcję że nie dostał 6 ,a CRP miał chyba powyżej 500 ale dokładnie nie pamietam.
  • 9 lat temu
    tato miał jedna serię 5x potem przerwa i teraz miał 3.i teraz przerwa. Po pierwszych pięciu miał tak silną reakcję że nie dostał 6 ,a CRP miał chyba powyżej 500 ale dokładnie nie pamietam.
  • Mawa Witaj bardzo Ci dziekuję za ta informację uspokoiło mnie to, faktycznie to moze być to o czym piszesz. Jeszcze raz dziekuję za odpowiedz. A czy moge spytać ile wlewek miał juz Twój Tata?
  • witam, mamy wyniki taty Rak brodawkowaty urotelialny naciekający G3, pT1. C67.9 M-8130/33. Naciekanie podnabłonkowej tkanki łącznej. Jest bardzo źle? Wiem, że G3 czyli bardzo złośliwy? Za miesiąc robią tacie re-Turt.
  • witam, mamy wyniki taty Rak brodawkowaty urotelialny naciekający G3, pT1. C67.9 M-8130/33. Naciekanie podnabłonkowej tkanki łącznej. Jest bardzo źle? Wiem, że G3 czyli bardzo złośliwy? Za miesiąc robią tacie re-Turt.
  • 9 lat temu
    Tru1978 Moj tato miał bardzo silne bóle kolana, kręgosłupa, brzucha i zapalenie spojówek. Tzw zespół Reitera może wystąpić po wlewkach. Po prostu robi się zapalenie stawów ,rzadko ale czasem tak jest.Warto zbadac CRP jeżeli jest bardzo wysokie to potwierdzi stan zapalny.
  • Bolek 1950 A wytłumacz mi proszę jeszcze jedną rzecz. Czy jak jest jakaś wznowa to zawsze pojawia się w pęcherzu czy może ona od razu dać przeżuty np na kręgosłup czy płuca ?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat