Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • witam czy jest tu ktoś na forum kto choruje na raka i ma przerzuty do wezłów chlonych? Jakie są rokowania?
  • Mój mąż jest dzisiaj piąty dzień po operacji. Ma duże bóle brzucha, który jest wzdęty. Boi się że przy bączku, coś mu wyleci. Zresztą tylko burczy mu w brzuchu. Bierze espumisan. Czy tak powinno być? Może macie jakieś rady.
  • majaajsza Bóle mogą sie utrzymywać nawet do 3 tygodni każdy inaczej to odczuwa Pozdrawiam
  • mam pytanie,jak długo odczuwa się ból po wycięciu guzów?
  • Sawusia Na wszystko potrzeba czasu....zobaczysz,że mąż będzie czuł się coraz lepiej...Oby to siadanie nie sprawiało większych problemów. I dla Ciebie buziole... <3
  • 9 lat temu
    sawusia Mój mąż nie miał takiego nacięcia. miał tylko na brzuchu. a może by pomogło siedzenie na takim kole jak niektóre kobiety po porodzie używają? pozdrawiam i życzę dużo siły dla Ciebie i zdrowia dla męża
  • Witaj sawusia49 Nic ci nie doradzę bo ja nie miałem takiego cięcia Ja tylko brzuch tak ja ci mówiłem A nie za szybko podali posiłek jeszcze bułeczkę Najpierw powinny być gazy a dopiero posiłek Pozdrawiam
  • Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że jestem tu z Wami. To prawda, że czuję się tu jak w rodzinie i to takiej najbliższej. Eliee, dziękuję za ten Twój cudowny optymizm. Agnieszko, dziękuję za wsparcie. Dona, dziękuję za cenne porady. Tosia, a dla Ciebie buziolek, będzie dobrze. Mój mąż miał dzisiaj jakiś gorszy dzień, bolał go brzuch, miał wzdęcia, wiecie brak bączków. Jak do niego pojechałam, pomogłam mu usiąśc i stanąć, ale jakiś bardzo słaby jest. Siedzenie jest bardzo bolesne, ze wzgedu na ten szew po prostacie. Dzisiaj dostał już kleik na obiad i bułeczkę z masłem i herbatę na kolację, ale jak do niego dzwoniłam to mówił, że ma zgagę. Proszę o poradę mężczyzn, macie jakiś sposób na siadanie, żeby nie bolała ta rana w kroczu? Pozdrawiam wszystkich.
  • 9 lat temu
    Dziekuje Tosiu za pozdrowienia, zagladam codziennie. Wiem, ze moja historia nie jest optymistyczna, ale jest tez przykladem na to, ze trzeba szybko sie decydowac, nie bac operacji radykalnej, ktora jest de facto wyleczeniem w tych bardziej zaawansowanych stanach i przede wszystkim dbac o siebie, kontrolowac, robic badania. Poza tym jestescie mi bliscy, jako osoby ktore razem ze mna przeszly przez te 10 miesiecy walki! Tak juz zostanie na zawsze.Pa <3
  • Eliee,miło widzieć że tu zagladasz... Pozdrawiam.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat