Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • ,
  • Spartunia dziękuję za odpowiedź, w wyniku histopatologicznym jest, że nowotwór pęcherza bez nacieków i dwa symbole ICD 10 i D30.3. A jeśli chodzi o oznaczenie T1 lub T2 to tego na wyniku nie widzę. Pozdrawiam
  • Bolek19500 i Janek19646 dziekuje Wam za odpowiedź :) troche mnie pocieszyliście :) postaram się nie zamartwiać na zapas, dużo zdrówka Wam życzę!
  • Dzisiaj mój mąż wyszedł do domu. Ma jeszcze nie zdjęte szwy. Jest jeszcze bardzo słaby. Ma być na diecie lekkostrawnej. Proszę napiszcie co mu dawać jeść.
  • Kala miałem podobny przypadek blizny po operacyjne były wzięte za naciek Dopiero dłuższe pozostawienie i nie ingerowanie w pęcherz pozwoliło na wygojenie się pęcherza..Zabiegi turt miałem robione co 6-8 tygodni Miałem około 7 zabiegów turt. Dlatego na spokojnie ważne aby w materiale HP nie było komórek rakowych.Będzie ok. Powodzenia życzę
  • kala1234 Tak szybko nie mógł urosnąć lecz mógł być nie wycięty a tylko przycięty mógł powstać strup po zabiegowy ,Jeśli to pokazało USG Nie wierz za bardzo opisowi ,To że nie chcą osuwać pęcherza to dobrze robią w tym stanie po naruszeniu może więcej wyrządzić szkody inż pożytku .Chemia zabezpieczy przed przerzutami jak i przed wzrostem i dopiero będą usuwać Pytajcie o wszystko lekarzy oni muszą wam powiedzieć wszystko nie dajcie sie pozbywać /Ja to przechodzę pomyłkę opisu jak i taję minie lekarza z tymże ja nie dałem sie zwieź Pozdrawiam
  • Kala1234, Napisałam na priv.
  • Jesli guz G3 trzy tyg od pierwszego Turt odrósł juz 1cm to zle to wróży prawda? (a moze nie usuneli guza w calosci i mysla ze odrósł a to pozostalosci guza?) Jutro kolejne turt i lekarze chcą podać chemię. Dziwi mnie to ze nie chca na razie usuwac pecherza tylko chemie.. Przeciez przez to zwlekanie moga sie zrobic przerzuty :(
  • Teraz mój tata leczy się w Wieliszewie. I dopiero tam poczuliśmy się dobrze. Teraz wiemy, że jesteśmy w dobrych rękach. Wcześniej tata przez 3 lata leczył się w Ostrołęce i nie chce tego komentować. Mój tata ma chemie co dwa tygodnie. Za tydzień zaczynamy kolejną serie. A jak będzie pewnie nikt tego nie wie.
  • 9 lat temu
    Monika M. Gdzie Twój tata się leczy? Mój tata ma też takie przerzuty jest już po dwóch chemiach za tydzień czeka nas trzecia. Tydzień miał przerwy z powodu małej ilości leukocytów.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat