Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Bolku tak piszą tych opinii jest tyle ile specjalistów.Pomyśl tylko ,jabłka też owoc prawda? och jaki dobry ...hm .A jaki dobry jak się przeanalizuje jak jabłko jest traktowane w sadach .Lane conajmniej 25 razy róznymi wynalazkami zanim urośnie na koniec nawet nabłyszczane jakimiś mazidłami by było lśniące .Ale zdrowe nie ma co :(Niestety coraz częściej normalni lekarze przestrzegają przed jedzeniem całymi kilogramami cytrusów mówią tak ale mało i nie często ,że względu na masakryczną chemię jaką się je traktuje od zawiązki aż do położenia w markecie.Przecież losy bananów obiegły świat jak pokazano jak naprawdę dojrzewają zagazowane w chłodniach.Tysiące innych przykładów.. ale kazdy ma prawo jeść np sałatę polską która ma 1000 krotnie przekroczoną dawkę pestycydów. :(
  • Bolku przykro mi ale to nie prawda mleko zawsze powodowało zaparcia.Mleko kokosowe np tak jak najbardziej ale nie krowie.Zresztą my to wypróbowalismy i na bank powoduje. ;) http://poteganatury.pl/potwierdzony-fakt-mleko-prowadzi-zaparc/ A jak u kogoś kto toleruje laktozę nic się złego nie dziej to bardzo proszę niech pije.Czemu nie. Gro ludzi nawet nie wie często ,że nie toleruje laktozy i ma np bóle brzucha po wypiciu mleka a tutaj własnie jest przyczyna. Poza tym na odłuszczonych serach itp daleko się nie zajdzie w dochodzeniu do zdrowia po ciężkich operacjach ,chemiach etc :(
  • Sierotko Codziennie jedz warzywa i owoce spożywaj produkty wysokobiałkowe – np. mieso, ryby, jajka, ser, mleko lub jogurty spożywaj produkty z grupy węglowodanów – chleb, ziemniaki, makaron, ryż , płatki śniadaniowe. Węglowodany powinny stanowić przynajmniej połowę wszystkich spożywanych przez Ciebie produktów spożywaj mleko i nabiał dwa do trzech razy dziennie, gdyż są to produkty bogate w wapno – staraj się wybierać produkty odtłuszczone, gdyż są one zdrowsze Ja w szpitalu dostawałem zupy mleczne i twarogi Poradnik dotyczący diety dla osób z Urostomią | SALTS http://www.stomik.pl/index.php?action=edu&sub=dietetykr&sub2=dietetykr03
  • Sierotka, szkoda, że mleka nie można, bo mój mąż bardzo je lubi. Wczoraj na obiad uparowałam dorsza. Czy można rybkę upiec w foli? Niestety nie potrafię piec chlebka. Jak masz jeszcze jakieś pomysły jak karmić mojego męża, to bardzo proszę napisz.
  • Sawusia 49 .Mleka nie wolno nawet niewielka jego ilośc spowoduje poważne zaparcia nawet kilka dni.Kefiry,jogurty ,mleko zsiadłe maślanki .Mięska drobiowe ,królik ,cielęcinka.Dobrze karmisz męża ,ale włącz ryby tłuste koniecznie ,po za tym 7 posiłków małych dziennie by przytył i nabrał sił .Jak najmniej mąki ,a jeśli już to chleb najlepiej własny pieczony i nie dużo.Rano na czczo woda mineralna to powoduje dobrą pracę jelit i błonnik . Pozdrawiam serdecznie.
  • Bolku, staram się, żeby jedzonko było lekkostrawne. Na śniadanie dałam malusią kromeczkę bułeczki, łyżkę mielonego króliczka i pół sparzonego pomidora do tego herbata lekko posłodzona, na drugie sniadanie parowane jabłko, na obiad kleik na wywarze z królika, kawałek królika, warzywa na parze i kasza bulgur, to tak delikatnie polane masełkiem, na kolację dwie kromeczki bułki grahamki z masłem i polędwicą z indyka i herbatka z kopru. Bolku, jak myślisz, może być takie jedzenie? Marek bardzo schudł. Co do worków to pewnie to jakoś ogarnę.
  • anita123 Worki sie dobiera indywidualnie do skóry a nie firana Dla ciebie będą super a dla mnie nie mogą odparzać jak i uczulać podrażniać skórę .Wystarczy po dzwonić do firm i sprawdzić próbki samemu Każda pielęgniarka będzie polecała swój sprzęt
  • Polecam worki stomijne dwuczęściowe... firmy conwatex .. trzymają po 4-5 dni wystarczy zmienić płytki ,,, bardzo poprawiają komfort chorego... Można zamówić pielegniarkę z tej firmy która przyjedzie na miejsce i pokaże jak zakładać worki
  • witam mój tata też jest po radykalnej operacji... również ma przerzuty do węzłów... ile wycieto twojemu tacie węzłów? moj tato ma nawracajace zapalenia i urosepse a jak twój czuje się po chemi
  • majaajsza To już decyduje onkolog z kardiologiem :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat