Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
A z ciekawostek wartych przemyślenia:
Kurkumina nasila efekt apoptozy komórek nowotworowych pęcherza (indukowany przez chemioterapeutyki i cytokiny).
mct.aacrjournals.org/content/6/3/1022.full?sid=1a57e3c4-9e2f-46f1-962e-a3d171a64ff9
-
www.urologiapolska.pl/artykul.php?182
-
Kasiu niekoniecznie radykalna jest jedynym i ostatecznym rozwiązaniem. Lekarze coraz częściej mówią że radykalne rozwiązanie jest pochopne przedwczesne i wcale nie musi być skuteczne.. G2 nie powinien być powodem do radykalnej. Nic nie piszesz o tym jak głęboko nacieka gad. Bo oile nie jest zajęta miesniuwka to możliwe jest aby walczyć TURB-EM.Ja też mam G2 i walczę z nim 18 mcy.Trzymaj się życzę powodzenia i dużo cierpliwośći. Pozdrawiam serdecznie. ja
-
heniek
ciesze się, że wszystko dobrze :) i zazdroszcze Ci podejścia czyli blyskawicznej decyzji o radykalnej.. szkoda, że mój Tata tak nie myśli jak Ty.. tylko za wszelką cene chce uratować pęcherz.. oby więcej takich ludzi jak Ty :)
-
Heniek
Gratulacje ab tak dale było i tak trzymaj jak najdłużej
Pozdrawiam
-
Witaj Heniek, gratuluje dobrych wynikow. Ciesze sie razem z Toba .Twoja wypowiedz to wazny przekaz: wpore podjeta decyzja ! Pozdrawiam serdecznie/eliee
-
Majaajsza,
Ja również napisałam na priv.
-
Heńku, tak bardzo się cieszę, że Twoje wyniki są tak dobre. Już taka jestem, że bardzo przeżywam sytuacje które dotyczą ludzi których w jakiś sposób znam.
Majaajsza, mój mąż po Turb siusiał z krwią i bardzo go bolało. Przyjmował leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, tak było przez ponad dwa tygodnie, to znaczy do radykalnej operacji.
A teraz muszę się pochwalić już trzeci dzień trzyma się zestaw stomijny u mojego męża, małe zwycięstwo, a jak bardzo cieszy.
-
czy ktoś z was miał ostry ból przy oddawaniu moczu po TURB?to juz dwa tygodnie po operacji a tate dalej boli..
-
Heńku gratulacje i oby tak dalej, życzę ci tego z całego serca i wszystkim zmagającym się z tymi gadami, oby jak najczęściej były takie właśnie wiadomości, pozdrawiam