Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Heńku ,super,że wyniki rewelacyjne.
Podczas naszej ostatniej wizyty,też nam się oberwało od kolejkowiczow..no to już chyba norma .Mąż zwrócił się do jednego bardzo krzykliwego jegomościa z prośbą aby się uspokoił,bo nie tylko on tu jest chory. Ów gość był na tyle chamski że przechodzącej pani naubliżał. Mój mąż nie wytrzymał bo ten pan do ludzi zwracał się bardzo bezpośrednio,wręcz wulgarnie.no i wywiązała się bardzo ostra wymiana zdań.Nawet siedząca z tym panem małżonka czerwieniała że wstydu,widać że kobiecina zastraszona.Skąd w ludziach tyle jadu??!!
-
Heńku, ja też pomyślałam o przerzutach i już oczywiście się zamartwiam.
Ale jak piszesz, że to przejdzie, to tak musi być.
To bardzo miłe, że tak bardzo mi pomagasz......dziękuję.
-
Mój mąż dzisiaj bardzo źle się czuje. Brzuch ma wzdęty, ale miękki. Bardzo bolą go ramiona, tak bardzo, że nie może podnieść do góry rąk. Nie może spać.
Czy to jest normalne po operacji?
-
kala Pierwsze 6 wlewek było ciężko bo dostawałem końską dawkę przy G3 cis Następne serie nawet wytrzymywałem bo już trochę słabszą dawkę dostawałem A czy pomogły jednoznacznie ci nie odpowiem Wszystko opisałem
-
Bolek1950
A jak Ty reagowałeś na wlewki? Chyba czytałam, że Ci nie pomogły? Ale mogę się mylić?
-
Dona, oczywiście, że wszystko dokładnie myję przy wymianie worka, ale takie farfocelki oblepiają te wężyki, że trudno je odkleić. Moze jak te wężyki zostaną usunięte, to jakos sobie poradzę z tym śluzem. Mąż pije koło 2l wody.
Wzięłam taki pasek do woreczków i chyba on trochę pomaga, bo od wczorajszego ranka. mąż ma woreczek i nic nie wycieka.
-
Witaj
kala1234 Poczekajcie na wynik HP Ale wlewki BCG sa podawane przez urologów a nie onkologów bynajmniej tak jest na moim rejonie Mi dawali wlewki urolodzy Tak nie każdy organizm je toleruje przez okres 3 lat z mojej grupy odpadło ok 4 osób na 25 pozostałe było ok. gorączki to normalka do 3 dni.a krwiomocze nawet 4 dni po wlewce sie utrzymuje Tak samo jest po chemiach różnie organizm toleruje :)
A jeszcze jedno nie każdy gad idzie na wlewki i w tę czas są przerywane leczenie wlewkami
-
Witajcie, mam dwa pytania:
1. Tata miał dziś re-turt w celu pobrania mięśniówki i wycięcia chyba pozostałości po pierwszym turt. Lekarz stwierdził, że nieciekawie to wyglądało (czyli chyba mięśniówka zajęta?), ale stwierdził, że musimy poczekać na wynik HP. Kazał nam się umówić na onkologię na wlewki. Ale czy wlewki coś pomogą jeśli guz nacieka na mięśniówkę?
2. Tata rozmawiał z panem, który miał te wlewki i mówił, że z 9 osób, które też je miało tylko on dał radę wziąć całą serię bo tamte osoby ich nie tolerowały (gorączka, krwiomocz) czy to prawda, że organizm tak źle je toleruje, że nie da się podjąć tego typu leczenia?
Dziękuję i przepraszam za może "głupie" pytania :)
-
Sawusia w sklepie medycznym możesz dostać chusteczki z conva tecu do mycia skóry wokół stomii lub w spreyu i to fajnie myje skórę ,co do śluzu to trzeba go po prostu myć przy każdej wymianie worka no i chory musi dużo pić wody mineralnej niegazowanej, czym więcej będzie pić tym bardziej będzie to wszystko płukać i będzie mniej śluzu, ja piję ok 3-4 l dziennie i w nocy gdy się obudzę to też zawsze trochę się napiję,pozdrawiam
-
Sawuisa Jak masz zmywacz w spreju lub chusteczki specjalne chyba dostałaś w wyprawce to nimi i dobrze ciepła woda