Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Sawusia Najlepiej to podzwoń po firmach niech ci przyślą próbki i sama sprawdzisz jak która trzyma cze nie odparza czy nie uczula to jest ważne ile trzyma dni a jak przyjedzie pielęgniarka to ci pokaże jak robić poleci ci danej firmy A one mogą być nie dla męża skóry
-
Delek, chyba do mojego miasta zaden przedstawiciel z firmy produkującej woreczki nie dociera. Trochę mi ciężko, bo do wszystkiego muszę dochodzić sama.
Ta wyłoniona stomia u męża też jest jakaś dziwna, na gorze jest płaska, a na dole wypukła, może przez to tak trudno założyc mi woreczek.
Teraz mąż chodzi w pasku do woreczków i one chyba przez to lepiej się trzymają.
-
Kaśka Te zestaw ziół nie jest korzystny na dłuszczą metę pić to trzeba zmieniać polecam żurawinę i normalne napoje nie gazowane
-
Mam jeszcze pytanie. Jak testowaliście woreczki? Na początku po prostu zmieniałam, byłam zaabsorbowana przyczepnością woreczków a nie ich producentami. Teraz postanowiłam wszystko zapisywać. Ale gubię się w tych producentach. Nie odróżniam poszczególnych rodzajów woreczków, są jakoś słabo oznakowane.
Jak Wy żeście do tego podchodzili?
-
Witam.
Jutro będzie trzy tygodnie jak mój mąż miał operację i wiecie co, coś w nim się przełamało, sam wyszedł na długi spacer z psem, nie jest mu już tak zimno. Jest super.
A teraz moje porażki, zmieniałam dzisiaj woreczek, mąż sobie jeszcze leżał na łóżku i mówi......on już przecieka, takiego szybkiego woreczka jeszcze nie było.
Postanowiłam napisać tutaj o problemie łazienkowym, a mianowicie, takim bardzo intensywnym zapachu moczu, nie wiem skąd on się bierze, ale jak mąż wypuści mocz z woreczka to bardzo "pachnie' i nie wiem czy nie dają tego zapachu worki z nocy.
Może macie jakieś pomysły na ten zapaszek.
-
tak tato mówił,że dostal antybiotyk i go bierze,bierze jeszcze no spe i urolact
-
Majaajsza czy tato dostał leki przeciw zapalne Antybiotyk jak nie to może jest stan zapalny nie tato idzie do lekarza rodzinnego i przepisze antybiotyk Ja za każdym badaniu cystoskop miałem przepisywany Cipronex i to mi pomagało
-
ehh czyli tak bedzie juz zawsze?tato mowi ze ma wrazenie jakby miał cos tam zatkane
-
Majaajsza
Mój mąż miał podobnie..miesiąc był na lekach przeciwbólowych a z nocnym oddawaniem moczu ma tak do dziś...nospa działa rozkurczowo 80mg. Nawet teraz jadąc autem musi stawać co pół godz i po 15 min.też się zdarza.
-
Przepraszam znowu muszę sie tu państwa poradzić.. Kurcze dzis mija 3 tygodnie od wycięcia guzów pęcherza u mojego taty..strasznie go piecze i boli przy oddawaniu moczu,musi oddawac mocz co godzine również w nocy,.i to natychmiast,ale leci go bardzo mało..martwie sie a wizyte u lekarza ma dopiero w poniedziałek..