Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Sawusia Jeśli wcześniej nie było tych kropeczek to tej firmy worki nie nadają się dla męża zmieni na inną firmę jak masz Jak coś masz na odparzenia to posmaruj na kilka minut niech skóra odpocznie
  • Bolku, te kropeczki sa pod przylepcem, ale tylko w górnej części, tam gdzie wczesniej trochę męża goliłam. Ja to wszystkiego się boję.
  • sawusia49 Te kropeczki pod przylepcem to może być odparzenie Jak to jest wokół stomii I wynika że te worki nie służą mężowi Chyba że jest to po za stomiom
  • A teraz mam pytanie do wszystkich. Zbliża się wizyta na której lekarz powie nam o wynikach HP. O co mam pytac lekarza, aby jak najwięcej się dowiedzieć? O co mam prosić w czasie wizyty? Proszę podpowiedzcie.
  • Sierotka, ale jak to odkleić na parę godzin? Myję stomię szarym mydelkiem ze srebrem, zresztą takiego tylko używamy. Mieszkamy w Chełmie i bardzo chciałabym poznać kogoś z mojego miasta z podobnymi problemami. Sierotko, jesteś kochana, ale niczego nie potrzebujemy. Aha, muszę zapytać, jak zdejmę woreczek, to widzę takie czerwone kropeczki. nie wiem czy jest to coś złego, czy po prostu po goleniu skóra jest podrazniona.
  • Sawusiu używajcie jak najmniej wymyślnych kosmetyków bo będzie gorzej niz lepiej.Skóra wokół stomii potrzebuje :umycia normalnego ,wysuszenia i zabezpieczenia przed ranami i to wszystko.Trzeba raz na pare dni w zależności od jej stanu odkleic woreczek na parę godzin i podleczyc skórę.Sawusiu gdzie Wy mieszkacie? a co jeszcze potrzebujesz ? może my mamy
  • Sierotka. Wizytę u lekarza mamy 10 maja. Do tych firm podzwonię jutro. Kolega z naszego forum poratował mnie woreczkami i kosmetykami, tak, że na razie nie martwię się o woreczki. Ale wizyta kogoś, kto się na tym zna, bardzo by mi się przydała.
  • Sawusia trzeba udać się do lekarza ,który stomię wyłonił.Dzwoń do tych firm co Ci podałam to dobre firmy .Trzeba do skutku.Kiedys wysyłali więcej woreczków czy środków do higieny teraz mniej ale wysyłają .Od razu powiedz ,że chcesz rózne rodzaje do testowania mąż mój ma odpuszczane te sa dla Niego najlepsze.
  • Dzwoniłam do Densac, pani przez telefon powiedziała mi to, co sama już wiem, dostałam od nich trzy woreczki na próbę. Bardzo bym chciała, żeby ktoś zobaczył stomię męża.
  • Sawusia nie musisz sama niczego dochodzić zadzwoń na podane nr i popros o zainteresowanie się Wami tel: Convatec 800 120 093,(Dyżurny" numer Działu Pomocy Tel.: 608 555 536) Coloplast :800 269,579 .Skóre do woreczka należy umyć mydłem najlepiej szarym tzw szary jeleń,osuszyć i wtedy przyklejać woreczek .Nie należy używać wymyślnych kosmetyków.Jak zadzwonisz na te nr to popros o woreczki rózne do testowania ,powinni przysłać.te firmy tez przyśla pielęgniarkę .Ona powinna wszystko pokazać od A-Z .Wygląd stomii też oceni ,bo może jest jakaś nieprawidłowość.Pytaj mąż ma stomie i wiemy też dużo. . :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat