Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Witam Sawusia Ja na twoim miejscu nie szukałbym niczego na razie onkolog który będzie prowadził zażąda całej dokumentacji jak i wyniku HP i Wszystko wyjaśni jaka chemia i dlaczego jest podawana ,
  • 9 lat temu
    Sawusia, Chemia ma być dlatego, że było to stadium 4 - rak wyszedł poza pęcherz i jest wysokiej złośliwości. Ja na Twoim miejscu skonsultowałbym się z onkologiem-radioterapeutą wskazując mu niejasność w punkcie 4 opisu histopatologicznego.
  • 9 lat temu
    Witaj Sausia49 ja wprawdzie jestem z innego wątku ale czytam twoje wpisy .Jesli chodzi o COZL to ja sobie chwale ,jeśli chodzi o onkologa to mogę polecić doktor Ciechańską przyjmuje na oddziele chemioterapii dziennej.A jeśli chodzi o onkologa z oddziału szpitalnego to możesz pytać o doktor Budnej ale ja tylko o niej słyszałam od ludzi że jest dobra.Ja leczyłam się u Ciechańskiej a teraz na wizyty kontrolne chodzę do doktora Bilskiego i też nie narzekam.Lozdrawiam ;)
  • 9 lat temu
    Proszę, potrzebny mi onkolog, który pracuje w CO Ziemi lubelskiej, może kogoś znacie.....proszę.
  • 9 lat temu
    Bolku, a te badania to robi się na oddziale, czy w przychodni onkologicznej?
  • 9 lat temu
    Sawusia Tak za każdym razem robią badanie przed chemią robią badanie jeśli wyniki sa nie dobre to odeślą do domu
  • 9 lat temu
    Tosiu, mąż ma zacząć chemię 24 maja. To wszystko jest na wariackich papierach. Lekarz który go operował, mi to powiedział, no że ktoś z sekretariatu do mnie zadzwoni. Nie mogłam się doczekać i sama podzwoniłam i niestety na oddziale onkologii nikt nic nie wiedział, W ogóle to nasze centrum onkologiczne, jest źle kierowane, niczego nie można się dowiedzieć. Te dzisiejsze rozmowy telefoniczne mocno mnie wkurzyły, ale w końcu informację otrzymałam. Zanim męża przyjmą na oddział, ma być w poradni onkologicznej zrobią mu tam badania i pójdzie na oddział.Nie wiem czy wszędzie to tak wygląda. Na oddziale wypytam lekarzy o wyniki badań, i dlaczego ma być ta chemia.
  • 9 lat temu
    Sawusia! Jakie wiadomości po konsylium? Odezwij się.
  • 9 lat temu
    Zgodnie z poniższym artykułem www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?2042 skuteczność wlewek BCG oceniana jest na 60-70%.
  • 9 lat temu
    Witam Przepraszam, ze tak zaczynam dopytywać z "innej beczki" ale mam pytanie. Mój tata od września 2014 przyjmuje cyklicznie serie wlewek BCG na razie nic niepokojącego sie nie dzieje. Strasznie źle znosi te wlewki. I mam do Was pytanie czy znacie jakieś konktetne przykłady osób, którym udało sie pozbyć gada po tych wlewkachi juz mięli spokój. Bo boję się, że te jego cierpienia pójdą na marne.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat