Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Morpheus, oczywiscie, że we wtorek dopytam się
A teraz pytanie do wszystkich, kiedy mieliście ściagane szwy ze stomii. Pielęgniarka je zostawiła i powiedziała, że same się wykruszą, ale ja widzę, że te szwy są jakieś zaczerwienione?
-
Sawusia dopytaj lekarzy o ten pkt. 4 czy w opisie jest stwierdzone, że linia cięcia wolna od komórek nowotworowych czy nie.
-
Agnieszko, niestety dałam ciała, nie pamiętam tego kodu, nie wiesz jak można go przypomnieć, a tak w ogóle jak napisałam zapytanie, to nie pamiętam aby był tam jakiś kod.
-
Witaj Beata42
Tak jest to możliwe ja też mam apetyt waga sie trzyma tato dostaje sterydy ja tez je mam to A że poprzednia nie pomogła to jest normalka nie każdy gad idzie na dana chemię A czy ta da radę to jest wielka nie wiadoma
-
-
Witam Wszystkich!
Dawno mnie tu nie było!Masakra skleroza na hasło a już kolejny raz wstyd mi pisać było o kolejne nowe!
Mam pytanie do Tych Osób co z CHEMIĄ mają do czynienia.
Mój tata miał pierwszą chemię w 12.2015 GEMZAR wziął trzy dawki i po TK nic bez poprawy teraz ma inną chyba mocniejszą włosy wyszły mu już po drugiej chemii (albo może w połączeniu z pierwszą no nie wiem).TK miał 13.05.2016 czekamy na wynik bo tej chemii jest 4 dawki.
Mój tata - pęcherz + płuca.
UWAGA!!!Tata czuje się normalne, wygląda dobrze i apetyt wilczy, waga nie spada....
a może to nie chemia............
Jak to u Was wygląda???
-
Ja do biura napisałam pięć dni temu, być może coś źle napisałam.
A gdzie pokazuje się wiadomośc, że przyszła odpowiedź?
I gdzie mozna sprawdzić, swoją korespondencję do biura?
-
monya ja co prawda z innego wątku ale to bez znaczenia bo z interwencji onkologicznej korzystałam kilka razy. Za każdym razem uzyskałam informacje wyczerpujące i konkretne. Odpowiedzi na zadawane pytania w tygodniu przychodziły na drugi dzień, a na zadane pytanie w piątek odpowiedz doszła w poniedziałek a ostatnio już w sobotę. Tak więc polecam, pełna anonimowość. Pozdrawiam
-
Czy ktoś z Was korzystał z porady w biurze interwencji onkologicznej?
Ile się czeka na odpowiedź?
-
Od lekarza to chyba niczego wiecej się nie dowiem, tylko tyle co to konsylium onkologiczne postanowi w poniedziałek.
Morpheus, ale to co było z komórkami rakowymi zostało usunięte, więc to chyba dobrze.Ja chyba w ogóle tego nie rozumiem. Nowotwór jest w naczyniach limfatycznych, a w węzłach limfatycznych go nie ma.