Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
-
Beata42 Jak tato nie ma swego onkologa Dany onkolog prowadzi pacjenta od A do Z włócznie ze skierowaniami na badani TK czy USG RTG jak tata nie jest w poradni to co prywatnie Ja tego nie rozumiem jak możną leczyć sie jak co tydzień inny onkolog Ja jestem w dwóch poradniach onkologicznych zarejestrowany i mam stałych onkologów To oni mie wskazują drogę Ja już bym dawno zmienił medyka na Doktora Gdzie ty żyjesz w jakim świecie Po jakim zakończeniu choroby Ja mam Wrocław i nie słyszałem o takim czymś że chory nie ma swego lekarza Sory za ostre słowa
-
bolek1950 nie mam zielonego pojęcia o leczeniu klinicznym jak to jest w COZL.
Tam jest tak,że jak tata został zakwalifikowany na chemię to potem na kolejne był zawsze przed inny lekarz.Teraz trafiamy na oddział to też zawsze inny lekarz, potem przyjeżdża na badania to znów inny lekarz... Chciałam go tam zapisać do lekarza onkologa w przychodni to nie , bo dopiero po zakończonym leczeniu...a tu leczenia końca nie widać, chyba....więc właściwie lekarza onkologa nie ma własnego, bo w poradni nie jest.
A JEŚLI NIE TU TO GDZIE???
Z całej Polski tu są pacjenci...
Agnieszka psychicznie to ja wysiadam...uwierz mi do dziś miałam wielką, ba potężną nadzieję ,że coś będzie lepiej a tu klapa.
-
Tosia42 Narkoze Jest bezpieczniejszeinż blokada Po blokadzie pacjent misi leżeć 12 godzi bez ruchu nie wolno mu się przekręcić a Po narkozie może chodzić
-
Kochani,
Mąż juz po zabiegu turt.O godz,17 przywieźli go na salę. Zastanawiam się dlaczego miał znieczulenie ogólne a nie w kręgosłup,jak przy pierwszym turt.Jutro jadę więc może uda mi się z lekarzem porozmawiać,choc tak przy święcie wątpliwa sprawa.
-
Beata
Zgadzam się z Agnieszką nie ma takiej opcjAi że dana chemia za działa takich osób jest bardzo dużo że chemia nie działa Zawsze są wyjścia jest leczenia Kliniczne Ale najpierw muszą sie wypowiedzieć Doktorzy nie lekarze \to jest dobrze że tata ma inne podejście do tego to jest sukces ,Nie jest to odsyłanie zawsze możesz skonsultować sie z innym doktorem
Pozdrawiam
-
Witam Wszystkich co się do mnie odezwali odezwali - DZIĘKUJĘ!!!
Ale...dziś masakra już nie do kwadratu ale do sześcianu!!! (jak to się u nas mówi).
Lekarz dziś (rozmawiałam telefonicznie)powiedział ,że ta druga chemia nie zareagowała tak jakby oni chcieli (tak to ładnie ujął) teraz trzecia (nie wiem jeszcze co to) a jak ta nie pomoże to już nie maja co zaproponować!!!NO SZOK!!!
JANEK nawet nie śmiałabym się obrazić, no co TY!!!
Ja przy tacie "kłamię jak z nut" no trudno... muszę.On optymista niesamowity!!!Mówi jak nie ta chemia to może następna, a zresztą on się czuje dobrze - tego się właśnie trzyma!!!No wyobrażacie sobie???
Czy tak to jest?Odsyła się pacjenta i koniec...?
-
ehh czyli to jednak tez moze byc rak..a któryś z panów tez miał przypadek pobierania wycinka prostaty i że wyszedl tez rak?:(
-
Majaajsza Tak pęcherza jak i prostaty to sa gady z tym ze prostaty jest mniejszej złośliwość nawet nie złośliwe bywają to są przyrosty gruczołu i Tu jest problem jedni lekarze chcą jak najszybciej wycinać prostatę a inni mówią zęby go nie ruszać tylko leczyć Ale czekaj na wynik i co powie lekarz bo może nic nie być
-
Hej!:) mój tato miał drugi raz TURBt poprzednie wyniki lekarz skomentował tak,że są dobre i ma tato szczęście, teraz zrobił ten zabieg i pobrał tez wycinek z prostaty..dlaczego tak? i powiedział,że dalsze leczenie też uzależnia od wyniku hist pat prostaty..czy to oznacza,że tam tez jest gad?