Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Witam
Potrzebuje pomocy mój tata ma obustronne wodonercze , w tym jedną nerkę odbarczoną przez nefrostomię. Poszukuje kontaktu do agaty.p i gaji które wiedzą coś na temat przeszczepu moczowodu... lub ośrodka w Polsce namiaru na lekarza gdzie taki zabieg wykonują . Błagam o pomoc. To ostatnia deska ratunku... tata ma wysoką kreatynine:( nie mogą zrobić TK RM..... nie wiemy jak postępuje nowotwór czy są przerzuty.... mamy związane ręce nic nie da sie zrobić :( tata jest po radykalnej operacji miał przerzuty do wezłów chlonnych, jest po chemi .... nie wiemy jak zadziała zatrzymał się mocz .. Blagam o pomoc
-
Do KJT Centrum onkologiczne Golęcino nie prowadzi urologi.Żadnych zabiegów .Poprostu nie robią tam spraw związanych z urologią.Chcesz pogadać napisz janek19646@wp.pl możemy się zdzwonić? Jutro jestem w tym CO Na badaniach .Pozdrawiam j.a
-
Dziękuje Wam bardzo za wskazówki, pisząc że nikt nigdy nie chorował tak poważnie miałam na myśli to, że w ostatnich latach nie mieliśmy do czynienia ze służbą zdrowia i człowiek trochę wypadł z obiegu. Nie mieliśmy się też kogo poradzić. Widzę że to forum to kopalnia wiedzy.
-
Guz z pewnością był złośliwy bo w przypadku niezłośliwych nie wykonuje się cystektomii. KJT czas udać się do innego onkologa, tamten był wyjątkowo nieodpowiedzialny.
-
KJT Jedno wyjście to z konsultować te dokumenty z innym onkologie w innej przychodni szpitale mają też onkologie Jak to był gad naciekowy to nie ma żadnej pewność że jest czysto Tu nie ma znaczenia czy ktoś z rodziny był chory U mnie też jest pierwszy przypadek
-
Nie mam teraz dostępu do dokumentacji, wiem że rak był złośliwy, ociekający także na macicę. Nie wiemy teraz jak postępować, nikt w rodzinie nigdy nie chorował i mam wrażenie że chyba dochodzi tu do jakiejś spychologii.
-
Witaj KJT
Tu zależy jakiej złośliwości był gad przed zabiegiem i Jaki wynik jest HP po zabiegu Teściowa jest po za biegu i powinna mieć już badania Tu nie ma innej opcji jak onkologia i już zrobione badanie nawet TK po 3 mies Tak jak pisze Agnieszka to nie urolog decyduje Jak będziesz patrzyć na etapy to może być za późno Chyba że to był gad nie złośliwy Podaj jego złośliwość jakie było G..
-
oj nie wiem czemu dwa razy ten sam post... może administrator usunie, tak powiedział lekarz który przyjął teściową na wizytę w Centrum Onkologicznym w Szczecinie. Ma ją kontrolować urolog według onkologa.
Obecnie jest 3 miesiące po operacji.
-
witam ponownie dziękuję za wskazówki , teściowa dostała skierowanie do poradni onkologicznej, ale tam lekarz stwierdził, że na tym etapie nie kwalifikuje się do poradni onkologicznej
-
witam ponownie dziękuję za wskazówki , teściowa dostała skierowanie do poradni onkologicznej, ale tam lekarz stwierdził, że na tym etapie nie kwalifikuje się do poradni onkologicznej