Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    ,
  • 9 lat temu
    Moja mama miała po operacji zmianę klasyfikacji złośliwoći guza z high grade na low grade ale co z tego skoro grading jest naprawde NIEWIELE ISTOTNY. Ważniejszy jest staging - czyli zaawansowanie nowotworu (nacieka lub nie).
  • 9 lat temu
    Czy jest ktoś z torunia i poleci dobrą pracownie Rm prywatnie.... gdzie nie ma kolejek i w miarę szybko czeka się na opis?
  • 9 lat temu
    Heńku, nie widać tych zdjęciorek. Pozdrawiam wszystkich zmagających się i wspierających. Jutro jedziemy do COZL na Tk, a potem 13 czerwca wizyta w poradni onkologicznej. Czy na tej wizycie, lekarka powie nam kiedy będzie to rekonsylium, czy będziemy mogli na nim być i zadawać pytania, czy może tak być, że przyjedziemy na wizytę, a rekonsylium już było??? Jak to się wszystko odbywa???
  • 9 lat temu
    Beato,tak masz rację...historie się powtarzają...
  • 9 lat temu
    TOSIA42 No jak czytam to jakby podobna historia mojego taty. Ależ tu wiele podobnych historii.....
  • 9 lat temu
    Bolku,dzieki za wyjaśnienia,w tym szpitalu zostajemy,wiec i karta zostaje.
  • 9 lat temu
    Tosia to już zapytaj lekarza jeśli ja zarejestrował w DILO to tam jest kartę sie zabiera jak sie zmienia lekarza czy szpital Jak mąż jest w specjalistycznym szpitalu że jest onkologia to nie musisz zabierać Jak w tym szpitalu sie będzie mąż leczył
  • 9 lat temu
    A powiedzcie mi,kiedy i skąd można odebrac Zielona kartę.? Lekarz wziął ją na pierwszej wizycie ,nie wiem gdzie ona teraz jest ... kiedy się ją odbiera?
  • 9 lat temu
    Bolku,tak sądziłam,jednak sama próbuje się oszukiwać,ze coś się zmieni....Gdzieś tu na forum wyczytałam,ze wznowa okazała się być G2,mimo że guz pierwotny był G3.Dlatego po cichutku liczę że może coś i u męża się zmieni na mniejsze zło ;(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat