Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Kochani! Jutro jedziemy do CO w Bydgoszczy po wynik hp. Bardzo się denerwuję ...Jak myślicie czy lekarz zaraz jutro zadecyduje czy radykalną czy najpierw chemia...czy tak jak myślę wyśle nas do onkologa... dzisiejsza noc będzie nieprzespana....czy poprzedni wynik był g3 to ten może okazać się np.g2?
  • Marteczka poczytaj moje posty, tak jak Heniek nadpisał jest rzeczywiście. Pilnuj się i badaj co "5 minut"
  • Co myślicie o tym artykule? http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,18534844,jak-leczyc-raka-z-zielona-karta-pakiet-onkologiczny.html?disableRedirects=true
  • Witam Wszystkich Mateczka jak długo sie goi to każda rana inaczej sie goi Co do pakietu onkologicznego To sobie wybierasz dobry Szpital lub Klinikę gdzie mają wszystko onkologów jak i urologów i tam się rejestrujesz do wybranego lekarza i przy rejestracji mówisz że masz kartę DILO i w te-czas nie czekasz w kolejce np miesiąc tylko parę dni i Już jesteś onkologiczna-do wszystkich lekarzy jak i na badanie
  • heniek dzięki :DCzy gojenie długo trwa ,3tyg. wystarczą ,by iść np. na rower?Przynieść ciężkie zakupy itp? Mam pytanie co do karty DILO mam ją odebrać razem z wynikiem,co ona daje?Czy okazuje się ja przy każdej wizycie u jakiegololwiek lekarza?
  • 8 lat temu
    Beata42 z tego co wiem to jeden. Jest jeszcze szpital w Międzylesiu, ale to co innego.
  • Witam trzy lata temu wycięto mi 3 guzy z pęcherza były złośliweT1 ,do tej pory wszystkie kontrole były ok ,ale podczas tej wycięli mi nowego guza,jutro mam dzwonić czy jest wynik.Mialam nadzieje,że już choroba nie wróci.Nie pamiętam po pierwszej operacji ile nie można było się wysilać,dzwigać,ćwiczyć itp. Czy ktoś wie?
  • AGNIESZKA76 JANEK19646 dziękuje za odzew. No tak miałaś rację!!!Dziś tata jest tam od 6.00. rano i dopiero teraz ,mąż go zabrał do domu!Ludzi było milion!!! CHEMIA nie działa bo lekarze tak powiedzieli na podstawie TK.Nic nowego nie zajęte ale to co jest , to się powiększyło.A to dobrze nie rokuje - słowa Pani ordynator.Ale będą próbować dalej...bo organizm silny, poza tym gadem nic ojcu nie dolega, no może wilczy apetyt!!!Ale to bardzo dobrze! Teraz dostał inną PACLITAXEL. GAJA mam pytanie o Otwock.Czy tam są jakieś dwa ośrodki?
  • 8 lat temu
    anita123 tak my to przechodziliśmy. Mąż przeszedł przeszczep moczowodu. Zwężenie to powikłanie po cystektomii. I nadal są pewne problemy (miesiąc temu mąż miał wodonercze na 2. nerce i ma założony cewnik D-J, miał kalibrowany moczowód). Polecam bardzo ECZ Otwock. Docent Jakub Dobruch, prof. Andrzej Borówka i właściwie wszyscy lekarze z tamtejszej urologii. Ośrodek super wyposażony. Na pierwszą konsultację aby nie czekać można udać się prywatnie, do docenta lub profesora: www.konsultacjeurologiczne.pl http://www.konsultacjeurologiczne.pl/
  • Czy ktoś posiada jakieś info gdzie dokonują rekonstrukcji moczowodów po radykalnej pcherza? tata ma wodonercze i nerostomie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat