Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Witam. To znowu ja... nie odzywałam się parę miesięcy i znów pojawił się problem. Mój tata miał operacje 22 października, miał nowotwór jelita grubego. Miał stomię, którą lekarze usunęli w październiku. Od operacji minęło już 8 miesięcy, tata czuł się świetnie, wszystko wróciło do normy aż do poprzedniej środy... tata znów zauważył krew w kale, miał tak do soboty, dziś znów to samo. Czy może to wskazywać na nawrót choroby ? Tomografia była robiona w kwietniu, nic nie wskazuje na przerzuty, wszystko w normanie, został tylko mały naciek, który lekarz onkolog kazał zostawić do obserwacji poniewaz "nie jest on groźny". Następna tomografia jest pod koniec tego miesiąca... Proszę powiedźcie, czy może to być nawrót ? :(( jestem zrozpaczona :((((
  • Sawusia Jak tylko lekarz z uśmiechem powiedział" ma pan szczęście,pecherz uratowany" ,mój mąż rozpłakał się jak dziecko... Życzę Wam również samych tylko dobrych wieści. :)
  • Heńku, opuchlizna została opanowana, prawdopodobnie była spowodowana lekiem na nadciśnienie, lek został zamieniony na inny, poza tym mąż bierze codziennie furosemid i kalipoz. Wieczorem noga jest lekko opuchnieta, ale niestety nowy lek nie zbija dobrze cisnienia. Tosiu42, super,że jest dobrze i będzie już tylko lepiej. Serdecznie pozdrawiam.
  • 8 lat temu
    Heńku ja widzę Twoje zdjęcie. jesteś świetnym przykładem na to, że bez pęcherza można żyć aktywnie. Pozdrawiam serdecznie
  • Dziękuję bardzo Bolku,zycze również zdrowia Tobie i całej ekipie forumowiczów.
  • Tosia 42 Gratulacje aby jak najdłużej tak było dobrzeeeeee
  • Heniek mi weszło za drugim razem A to nie twoja fotka
  • Witajcie,jestesmy po wizycie w CO,wynik hp brzmi PUNLMP,jestesmy przeszczesliwi.A jednak może się duuuzo zmienić.... 21 go jeszcze konsylium ale lekarz mówi że to tylko formalność. Kolejna kontrola we wrześniu. Pozdrawiam.
  • zbędny wpi
  • ,

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat