Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Mój mąż to naprawdę wielki dzieciak. Dzisiaj nie miał temperatury. Byliśmy u lekarza rodzinnego po zlecenie na woreczki i przy okazji mąż pytał o tą temperaturę, dostał cipronex, ma go brać 2x dziennie. Mam nadzieję, że do niedzieli wszystko będzie dobrze.
  • 8 lat temu
    agnieszka super, że macie taki dobry szpital. u nas niestety takiego nie ma i odpowiedzialność za pacjenta jest przerzucana z jednego szpitala na drugi
  • sawusia49 Dzieciaka na kolano teraz żaden lek nie będzie działał trochę po piwku jest nie za bardzo jechać SOR czy COZL
  • Jejku, ja już do tego wszystkiego po prostu nie mam siły. Mój mąż jest jak małe dziecko. Po paracetamolu mu się poprawiło, poszedł z psem na spacer i po drodze wypił z kolegą piwko. Jak on był na tym spacerze, ja obdzwoniłam SOR w COZL, kazali przyjechać, a ten jak przyszedł nawet o tym nie chce słyszeć, co tu robić z takim oportunistą? Boję się co będzie w nocy....
  • 8 lat temu
    sawusia jeśli jechalibyscie do szpitala to najlepiej mieć skierowanie na oddział urologii z podejrzeniem urosepsy(musza wtedy od razu przyjąć). mąż miał 40 stopni gorączki dreszcze, wymiotowal nawet po wodzie i slanial się na nogach. wezwałam pogotowie i z łaską przyjechali i go zabrali do szpitala. w szpitalu nic mu nie zrobili i odeslali. musiałam załatwić skierowanie i dopiero wtedy go od razu przyjęli.
  • 8 lat temu
    sawusia janek ma rację. u mojego męża tak wyglądała urosepsa plus wymioty
  • Sawusia ja miałam dreszcze .bole stawów i kości i wysoką gorączkę gdy miałam bakterie w moczu,trzeba zrobić badanie:posiew moczu bo jeśli to bakteria to potrzebny jest antybiotyk, jeśli gorączka nie spadnie to jak pisze Janek może być sepsa, trzeba szybko jechać na sor .pozdrawiam
  • sawusia 49 Temperatura dreszcze oraz bul kości Obawiałbym się jakiegoś zakażenia zwłaszcza początków sepsy urologicznej(OBY NIE) Może to na wyrost ale dmuchałbym na zimne Udałbym się do szpitala na szybką diagnostykę .Pozdrawiam .
  • Moni, tak dobrze, że się odezwałaś. Jutro idziemy na wizytę do rodzinnego, pewnie da skierowanie na badanie moczu. Wczoraj trochę bolały go kości, godzinkę temu znowu dałam mu dwa paracetamole bo znowu miał temperaturę 39,2.Lezał i miał straszne dreszcze, po tabletkach mu przechodzi i od razu inaczej wygląda. Nie wiem, czy moze to być związane z chorobą nowotworową? Tak czekamy na tę chemię, a tu ta gorączka.
  • 8 lat temu
    sawusia może zróbcie badanie moczu, być może to infekcja. jak mój mąż miał gorączkę to nie mógł brać chemii.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat