Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Nie wiem, czy to skutek pierwszej chemii, czy tez tego leku na podniesienie leukocytów, ale dzisiaj mój mąż czuł się fatalnie. Po obiedzie bolała go trzustka, tak bardzo, że wziął 2 pyralginy i 2 nospy max, a potem wymiotował. Jak to mu ustapiło, to zaczął boleć go kręgosłup. Nie dostaliśmy recepty na żaden lek przeciwbólowy.
  • 8 lat temu
    marcin Mój mąż ma dwa worki i nie jest to nic fajnego. Zdarza się ze wężyki się zatykaja itp a przede wszystkim ciągła walka z bakteriami. Ale i tak nie ma możliwości wyboru. Mój mąż miał mieć jeden worek ale w trakcie operacji lekarze znaleźli przerzut na węźle który usunęli i zrobili dwa worki. zrobili tak żeby operacja była mniej obciążająca i zeby maz mógł dostać jak najszybciej chemię. Niestety przez pewna lekarke mąż i tak chemii nie dostał więc "niepotrzebnie" zrobili dwa worki ale to juz inna historia
  • 8 lat temu
    Dzięki kama do poradę. Umówiliśmy się póki co na wizytę ze specjalistą we Wrocławiu. Mamy nadzieje, że nie bedzie za późno na wycinkę i ten gad nadal jest tylko w środku pęcherza. Nastawiamy się, że radykalna nas czeka, więc kieruje pytanie dla tych, którzy są po takiej operacji. Który urostomia jest "lepsza"? Dwa worki i wymiana rurek czy jeden worek z większym otworem? Ktoś może powiedzieć jakie wady i zalety są?
  • 8 lat temu
    Marcin121, jezeli odległość nie stanowi problemu to polecam Europejskie Centrum Zdrowia w Otwocku. Na ich stronie internetowej są podane wszystkie informacje i telefony do konsultacji specjalistycznych w ramach NFZ. Nie wiem jakie teraz mają terminy, ale przed dwoma laty, kiedy zaczynała się nasza przygoda z tym szpitalem i wspaniałymi lekarzami , na taką konsultację czkaliśmy 1TYDZIEŃ!
  • 8 lat temu
    Cześć, szukam specjalisty z którym skonsultujemy wyniki mojego ojca, wcześniejsze badania histo wykazało t2/t3 non invasium. Ojciec jest po jednej serii wlewek BCG i leczył się w Tuszynie. Aktualnie jest po wykonanym TURTcie, jednak lekarz stwierdził, że pęcherz będzie musiał być usunięty, ale z tym chce poczekać do wyników. Przed wycięciem chcemy to skonsultowaćz innym lekarzem stąd pytanie do Was czy możecie kogoś polecić we Wrocławiu lub innym mieście? Słyszałem, że w Poznaniu kiepsko. Może być nawet i Warszaw.
  • 8 lat temu
    Cześć, szukam specjalisty z którym skonsultujemy wyniki mojego ojca, wcześniejsze badania histo wykazało t2/t3 non invasium. Ojciec jest po jednej serii wlewek BCG i leczył się w Tuszynie. Aktualnie jest po wykonanym TURTcie, jednak lekarz stwierdził, że pęcherz będzie musiał być usunięty, ale z tym chce poczekać do wyników. Przed wycięciem chcemy to skonsultowaćz innym lekarzem stąd pytanie do Was czy możecie kogoś polecić we Wrocławiu lub innym mieście? Słyszałem, że w Poznaniu kiepsko. Może być nawet i Warszaw.
  • 8 lat temu
    Witam wszystkich. Spokojnie na forum,pewnie większość wczasuje,no i super. Sawusia,trzymam kciuki by w końcu wszystko było jak należy i leczenie przebiegało wg planu. Szkoda że taki bałagan tam u Was. Życzę udanych wakacji wczasowiczom,leczacym się życzę wytrwałości ,zdrówka a wspierającym wytrwałości.
  • 8 lat temu
    Bolku, oczywiscie w wypisie ze szpitala były daty kolejnych chemii, ale ktoś zapomniał to zapisać w systemie, dlatego po małej awanturce zostaliśmy przyjęci. Wiesz na tym oddziale nikt za nic nie odpowiada....ot i całe centrum onkologiczne.
  • 8 lat temu
    Sawusia to wygląda na to że jesteśmy w tym samy czasie na chemie ja też byłem wczoraj u mię jest ok Mnie dziwi że na wypisie ze szpitala niem terminu na następna chemie to oni zgłaszają systemowo ze dany pacjent będzie w danym dniu Ale co wieś o inna piesi Tak zastrzyki są podawane Wyniki sa ważne do chemii z danego dnia które są pobierane rano
  • 8 lat temu
    Byliśmy dzisiaj w COZL na chemii uzupełniającej, jednak niski poziom leukocytów spowodował odroczenie chemii. Mąż ma zastrzyki Niwestim, robię je w brzuch. Następna chemia ma być 13.07. Ale oczywiście nie obyło się bez zgrzytów, pod gabinetem byliśmy o godz 8, wizyta miała być o 8,30, jednak ja weszłam do gabinetu, bo nikogo nie było na korytarzu i wiecie co się okazało, nikt z oddziału nie przekazał informacji,że dzisiaj mąż ma rozpocząć chemię, po małej awanturce i jak przyszedł lekarz, zostaliśmy przyjeci, ale wyszło jak wyszło. Zastanawia mnie tylko, to, że lekarz powiedział, że poziom leukocytów nie pozwala na chemię, a potem jeszcze prosił żeby pielęgniarz sprawdził czy są już wyniki badań biochemicznych.......

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat