Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Moni mojemu mężowi wystawił zlecenie na pampersy lekarz rodzinny na 3 miesiące a w sklepie gdzie je odbierałam poradzono mi które są najlepsze i nic za nie nie dopłacałam, z tym materacem to Bolek ma rację, jeśli mąż stracił czucie to musi mieć taki materac, popytaj lekarza co jeszcze można dostać by ulżyć i tobie i mężowi, człowiek nie o wszystkim wie a lekarze sami nie powiedzą ,trzeba o wszystko pytać, czy nie myśleliście o hospicjum całodobowym bo ty byś miała lżej i on by był cały czas pod opieką lekarską i pielęgniarską, trzymam za was kciuki i nie trać nadziei bo w tej chorobie wszystko jest możliwe, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
  • Moni Jak co to niech lekarka wystawi zlecenie na materac przeciw odleż nowy Chyba ze masz gdzie wypożyczyć Pozdrawiam
  • Dona masz rację w 100 procentach .Nie powinienem być tak radykalny Przepraszam Są przyjemniejsze rzeczy niż użalanie się nad głupotą .Zdrowia życzę j.a
  • 8 lat temu
    Dziękuję Ci za wskazówki. niestety raczej już dobrze nie będzie. przedwczoraj mąż stracił czucie od pasa w dół.
  • Moni To przykra wiadomość ale i tam też sie wychodzi ja też byłem pod ich opieką To takie zlecenie dostaniesz od reki a zapytaj o receptę na pampersy bo mogą wystawić zniżkową
  • 8 lat temu
    Dziękuję Bolku Mąż jest od tygodnia pod opieką hospicjum domowego. Jutro przyjdzie lekarka więc zapytam o to zlecenie
  • .
  • moni 12 Tak możne dostać ale lekarz prowadzący męża wystawia zlecenie na pampersy To jest oddzielne czyli byś miała dwa zlecenia i dwie karty zaopatrzenia Bo z jednego zlecenie nie możesz brać pampersów i worków . Zapytaj rodzinnego czy ci wystawi takie zlecenie Ale chyba tak powinien wystawić jak są wskazania do noszenia pampersów
  • 8 lat temu
    Dziękuję kochani za wskazówki. A czy wiecie czy mąż może mieć tez zlecenie na pampersy? nie wiem właśnie czy można dostawać i sprzęt stomijny i pampersy czy tylko jedno
  • sawusia49 Część B wystawia nfz na cały rok to jest ta karta co lekarz podbija na kwartał

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat