Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Czy ktoś z Was korzysta z poradni onkologicznej w PSK4 w Lublinie? Chodzi mi o to czy tam jak się korzysta z poradni, to przyjmuje ten sam lekarz, czy przy każdej wizycie inny?
  • Czyli o niskim stopniu złośliwości
  • 8 lat temu
    Czarownica.Rak naciekajacy miesniowke pęcherza, LG ICD-O 8120/3 IHC :CK7(+)CK20(+) HMB45(-),to jakieś nowe oznaczenia.
  • Maba jakie były wyniki po zabiegu?
  • Maba jeszcze i Wy doczekacie większej gromadki:)
  • Dziękuję Heniek za miłe słowa i gratulacje, szkoda, że te 500+ nie jest dla nas:)) Postaram się bywać częściej i wspierać wszystkich:) Pozdrawiam:))
  • Maba mój tato dziś poszedł do szpitala. W czwartek ma mieć usuwany pęcherz. Po zabiegu TURT około 3tyg czuł pieczenie i miał częstomocz. Ogólnie źle się czuł dość długo. Teraz doszedł do siebie i czuje się bardzo dobrze . Mówi ze gdyby nie ryzyko to wcale by na tą operacje nie szedł
  • 8 lat temu
    Heniek,Czarownica- gratulacje :)Ja mam dwóch wnuków, zakochani jesteśmy w tych dzieciakach, jak to dziadkowie, do szaleństwa ;)Ech,tylko cieszyć się życiem, gdyby nie ta wredna choroba.
  • 8 lat temu
    Przepraszam za literówki, ale piszę na telefonie,samo się przekręca.
  • 8 lat temu
    Witam serdecznie :DDziekuje za odpowiedzi.Dzis dzwoniłam do kliniki, mąż ma się wstawić dopiero 11października. Przecież to tyle czasu, ponad 2tygodnie.Nie wiem czy można tyle czekać? Ponoć jak na miejsce w tym ośrodku, to niewiele. Mąż bardzo się z tego faktu ucieszył, czuje się dobrze, więc nie spieszy się do szpitala. Męczą go tylko bardzo częste wizyty w toalecie, ale tlumaczty to sobie przebytym zabiegiem? Mam jednak wątpliwości, to już prawie 4tygodnie od TURT, a on co1-2godz.musi oddać mocz.Moze być taka przyczyną?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat