Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Dokładnie Maba!
  • 8 lat temu
    Witam. Jak to dobrze, że "stara gwardia" (bez obrazy) wspiera tych którzy zaczynają walkę z tym gadam.Nie mam słów, którymi można wyrazić jaką nadzieją dla nas, są wasze dobre wyniki badań. Tak trzymajcie :)Dziękuję.
  • 8 lat temu
    witajcie U nas jest źle ale cieszę się, że wielu z Was trafiło na lekarzy którzy w porę podjęli decyzję o radykalnej. My niestety nie mieliśmy tyle szczęścia. Heńku życzę Ci zawsze takich wyników. Dona inny wynik niż dobry nie wchodzi w grę :-) Pozdrawiam
  • Dona podłączam się do Twojego postu. I również życzę wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!
  • Heniek moje gratulacje, oby już zawsze były tylko takie wiadomości ,życzę ci tego z całego serca i nam wszystkim chorym i wspierającym, ja mam tk 15.12 i bardzo się boję ale mam nadzieję że też będzie dobrze, pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
  • Heńku, bardzo się cieszę, że masz dobre wyniki. Pewnie to wynika również z Twojej pasji. Życzę Ci aby takie wyniki wychodziły Ci już zawsze i serdecznie pozdrawiam.
  • Dzisiaj mój mąż zakończył chemioterapię. Miał cztery chemie kilkudniowe i trzy jednodniowe. Wszystkie zniósł bardzo dobrze, żadnych wymiotów, nie stracił włosów. Zdarzały się okresy z gorączką i gorszym samopoczuciem. Teraz czekamy na TK i jego wynik. Moi drodzy, czy ktoś z Was odliczał od podatku ulgę rehabilitacyjną za dojazdy na chemioterapię? Jak to się robi? Mąż nie dostał żadnych dokumentów z tych chemii jednodniowych, na które ze względu na złe wyniki, się nie zakwalifikował. Wiem, że chemioterapię, odlicza się w uldze, ale jak odliczyć, coś, na co nie ma dokumentu?
  • Tak lekarz napisał, tak wytłumaczył mi wynik tego BTA ... dalej nic nie rozumiem,posiew wyszedl ujemny. Oki... poczekam spokojnie... Buziaki
  • Kasienia czego dotyczą te wyniki? Jakie badanie robiłaś? Czy to wyniki cytologiczne? Czekaj spokojnie na cystoskopię i nie ma się co denerwować, to nic nie daje. Wiem, ze trudno byc spokojnym, ale nerwy tu nic nie dają. Pozdrawiam.
  • Kochani,a to cos Wam mowi? ...w wynikach wstepnych jest obecnosc komorek atopowych o nieprawidlowej antygenowosci-metaplaza,dysplazja. Co to znaczy na chlopski rozum? ... cystoskopie mam w przyszlym tygodniu. Pozdrawiam

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat