Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Co może się stać jeśli zrobiłam to sama?
  • Morpheus zapytam jako doświadczonego...rozumiem ze w przypadku gdyby kolejny raz cewnik wysunął się to zostawić stomię bez drenu, nakleić worek i jechać do szpitala tak?
  • .
  • Anna przy wielu nowotworach można mieć wyniki książkowe długo zanim nie zacznie on siać spustoszenia w organizmie.
  • Powiem Ci ze mi to jakoś bardzo poszło bez problemu. Cieniutkie ma te wężyki mniej więcej jak wkład od długopisu . Nic nie czuł a ja nie czułam żadnego kompletnie oporu Kurcze martwię się teraz ;(
  • Kazia teoretycznie nie można, powinien to robić ktoś wykwalifikowany (tak mi mówili lekarze i pielęgniarki) ale: - najezdziłem się tak często na wymianę, czasami zapychały się w nocy, uciążliwe to i czasochłonne, - jeden pan doktor podczas wymiany zrobił mamie krzywdę uszkadzając moczowód. Kupiłem zatem na allegro cewniki Nelaton rozmiar 10 (jeszcze stosuje się rozmiar 8, rzadziej 6 i 12), lubrykant urologiczny i rękawiczki chirurgiczne i wymieniam sam bezboleśnie i bezkrwawo (odwrotnie niż w gabinecie zabiegowym).
  • Mój tato miał super wyniki. Ob 8
  • Tzn bardzo się zestresowałam
  • Czyli można samemu tak ? Przepraszam ale trochę się zestresowałam. Rozumiem ze po prostu powinien być założony nowy tak ? Właśnie tata się zastanawiał dlaczego nie leci z tej jednej strony mocz tak jak z drugiej a pewnie trochę się przytkaĺ. Teraz spływa
  • Pojechać do szpitala żeby założyli nowy. Ja nie, moja mama. Sam jej teraz zmieniam te cewniki bo często się zapychają a też do szpitala mam kawałek drogi.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat