Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Bo jeszcze nie ma dużej blokady, trzeba po prostu jechać w miarę szybko na wymianę cewników. Jak będzie ból ostry to w trybie pogotowia :)
-
Tato mówi ze to nie jest ostry ból tylko taki tępy
-
Morpheus myślisz ze skoro mocz płynie teraz wg mnie poprawnie bo około litra w jednym worku po godzinie to z czasem powinien ten ból odpuścić? Czy raczej powinno to od razu ulżyć
-
-
Nerki bolą przy zapchanych cewnikach, dochodzą też mdłości i gorączka.
-
Dona poszło bo po godzinie miał po pół worka 2l ale bolą go nerki chyba bo w plecach na ich wysokości,mówi ze tak jakby go coś uwierało. Dałam mu Furaginy dwa
-
Kazik jutro rano jedź na wymianę tych cewników i zaopatrz się w aptece w takie same jak ma tato bo przy zatkanych cewnikach ból jest wielki i w razie czego nocą trzeba albo na pogotowie albo samemu wymienić,płukanie nie zawsze zda egzamin,pozdrawiam
-
Chyba jutro jak się nic nie zmieni musze zaopatrzyć się w strzykawki i igły oraz sól fizjologiczna i spróbować to przepłukać
-
U nas zatkały się wężyki obydwa na raz. Niby mocz bokiem leci ale wydaje mi się ze trochę mniej. tata mówi ze boli go w plecach. Myślę że to od tego.
-
Mój mąż jest w trakcie chemioterapii, pierwsze wlewy znosi b.dobrze, ale to normalne, bo dopiero kolejne cykle mogą być męczące. Czekamy na wyniki RTG płuc i wynik biopsji węzłów. ECHO serca ok.Szpital przyjazny dla pacjentów, chory ma swojego lekarza prowadzącego, pielęgniarki bardzo życzliwe, atmosfera na oddziale (mimo wszystko) dobra.Zostaje wierzyć, że wszystko potoczy się w dobrym kierunku. I tego się trzymam!