Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Coloplast też ma przezroczyste.
-
Kazik ja używam worków z firmy Dansac, Coloplast niestety mnie uczulał,ale nie o to chodzi, nie wiem jak to jest w coloplascie ale we wszystkich firmach mają worki przeźroczyste z wierzchu i takie zaciemnione, my mający cewniki musimy mieć przeźroczyste by je widzieć, zapytaj tam gdzie się zaopatrujesz o takie worki, ja czasem nawet kilka razy dziennie gdy widzę że się cewnik wysunie to go przez woreczek trochę wciskam z powrotem, no i kolor moczu też jest ważny, pozdrawiam
-
Mój tato ponad trzy tygodnie czuł pieczenie w cewce po TURBT. Potem już było ok. Lekarz na wszelki wypadek zalecił brać Furagin.
-
Mój tato ponad 3 tygodnie czuł ból przy oddawaniu moczu po TURBT. Wszystko wróci do normy
-
AnnaS dziękuję za odpowiedź.Rozmawialam przed chwilą z mamą to mówi ze boli ja cewka, a przy siusianiu bardzo szczypie. Mam nadzieje ze dobre wiadomości przywozicie z Bydgoszczy,trzymam kciuki.
-
Masz rację Dona, musimy to przemyśleć. Dziękuję Ci ze zwróciłaś na to uwagę. Używamy worków Coloplast Sensura Mio. Tyle że zrywam wierzchni materiał by widzieć wężyki i mocz. Póki co nas nie zawiodły. Czasem zdarza się że się szybciej odklei worek ale gdyby nie czysta przyzwoitość i dbałość o higienę to moglibyśmy nie zmieniać worka tydzień :-D Ale masz rację ze łatwiej sam worek zmienić a płytkę wtedy rzadziej niż za każdym razem kleić.
Za dwa tygodnie jedziemy na wymianę cewnika
-
Kochani mam takie pytanie. Mama jest po turb,niestety nie udało się wyciąć całego guza.Dopiero czekamy za wynikiem histopatologicznym (za tydzień może już będzie) Pisałam wcześniej ze mama ma nacieki,strasznie cierpi z powodu boli pęcherza (albo podbrzusza) czy to normalne taki ból po tym zabiegu? Czy to oznacza że choroba postępuje?
Czytam to forum od początku doszłam już do strony 200 i widzę że jest tu dużo osób od początku,co daje mi nadzieje, dużo zdrówka Wam wszystkim życzę.
-
Kazik a myśleliście o workach dwuczęściowych? ja cały czas od samej operacji ich używam bo płytkę zmienia się co 5-6 dni a tylko worek codziennie i skóra nie jest tak często męczona i zmiana jest wygodniejsza, jeśli macie już płytki dobrane do skóry które nie uczulają i trzymają się to spróbujcie tych dwuczęściowych a na pewno będziecie zadowoleni, pozdrawiam i życzę zdrówka
-
Maba jestem całym sercem z Wami i wszystkimi innymi który toczą walkę ! <3
-
Witam serdecznie <3Kasiu,jak to dobrze, że się odezwałaś. Myślałam jak tam u was i cieszę się, że masz pomyślne wiadomości. My czekamy w kolejce do chemioterapeuty, wszystko się okaże po wizycie. Mam nadzieję, że w końcu zacznie się leczenie. Mąż ma się dobrze, gorzej ze mną, ale damy radę. Pozdrawiam <3