Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Kochana enni, wyrazy współczucia, trzymaj się dziewczyno, musisz być silna dla mamy.
  • Leon ile kosztował ten preparat?
  • 8 lat temu
    Leon -szok! Gadaj tu dokładnie co sobie serwujesz i w jakich dawkach? W tej chwili nie mogę wspierać męża suplementami bo jest w trakcie chemioterapii, pytałam lekarza co mogę podawać, ale stwierdził, żeby przeczekać chemię. Zrobiłam więc sok z buraków, daję soki warzywne i dużo owoców. Ja zimą zażywam Vit D, fakt, nie pomyślałam o mężu :-( . Cztery piwka...hmm, chyba bym" pękła",masz pojemność ;-)!
  • Jaki konkretnie zażywasz suplement? Na dniach w świecie naukowym pewna grupa badaczy wysnuła tezę, że kurkumina nic nie robi oprócz "oszukiwania" : www.rmf24.pl/nauka/news-kurkuma-nie-leczy-tylko-udaje,nId,2336743 I komu tu wierzyć prawda? Sam mnie ten artykuł zaskoczył, co nie znaczy oczywiście, że jego autorzy muszą mieć rację. Weźmy np. pod uwagę fakt, że w krajach o większym spożyciu kurkuminy zachorowalność na raka pęcherza jest mniejsza. Cieszę się, że widzisz różnicę na plus od kiedy ją stosujesz. Mówiłeś, że masz znajomego lekarza. Czy mógłbyś go zapytać czy ma dostęp do pełnej wersji PubMed/Medline? Zależy mi na pewnym artykule, który niestety jest płatny. Może Twój znajomy mógłby jakoś pomóc.
  • 8 lat temu
    Anna S mój tata działał podobnie, nigdy nie brakowało mi niczego. Bo tata robił wszystko abym miała takie życie jak mam. Chciałabym aby moje dzieci miały takiego tatę jak ja miałam, a był naprawdę wspaniały. Jak jeździłam z nim na chemię i rozmawialiśmy w aucie to ja zawsze płakałam, ale tak żeby nie widział. Nie mogę zrozumieć jak jest to możliwe, że człowiek chodzący logicznie myślący może nagle umrzeć.
  • 8 lat temu
    Bardzo Wam dziekuje za cieple slowa.Swiat mi sie zawalil,zmarl tak niepodziewnie,bol ogromny,serce peklo mi i rozsypalo sie na miliony kawalkow.Najgorsze jest to ze mama chora,biedna jak ona to przejdzie,jak my to wszystko udzwigniemy... AnnaS dziekuje za maila,jeszczeze nie zdazylam napisac do Ciebie,ale sie odezwe.W poniedzialek jade do bydgoszczy zawiez papiery do dr Siekiery.
  • 8 lat temu
    Dona, masz rację! Mojego męża wkurza, że traktuję go jak małego chłopca. Mówi, że chciałbym wpakowac go w "kapcie i fotel", a on nie wyobraża sobie takiego życia, woli umrzeć . Boję się, że kieruje mną też egoizm, tęsknię za dawnym życiem i spokojem jaki zapewniał mi mąż. To dobry człowiek, wszystkie problemy starał się rozwiązywać sam, dba bardzo o mnie i o rodzinę Teraz potrzebuje mojej pomocy i to go "doluje".Nie lubi być zależny ani od nikogo, ani od sytuacji. Ale przecież jest ciężko chory i musi to zrozumieć.
  • Dziewczyny nie dajcie się terroryzować mężom,to nie dzieci żeby o nie tak strasznie dbać, oni są dorośli i mają swój rozum, za bardzo im ustępowałyście i dogadzałyście w chorobie więc uważają że tak ma być cały czas,postawcie się i odstawcie trochę od piersi a przyjdą do was na kolanach i będą przepraszać za swoje chamskie postępowanie, nie można pozwolić na takie traktowanie,czasem na chamstwo trzeba odpowiadać tym samym, może wtedy otworzą im się oczy, 3 lata po operacji to nie jest dołek psychiczny ,nie można niszczyć drugiego człowieka,to że on BYŁ chory nie upoważnia go do takiego zachowania, postawcie się i nie dajcie sobą pomiatać, pozdrawiam
  • Heniek ja mam symbol P99 i są to woreczki wszystkie i te na noc też, przedtem można było brać osobno na noc ale osobne na noc mają tylko przy nefrostomii a urostomicy mają wszystko razem i kwota miesięczna na to to 480 zł,pozdrawiam
  • Enni przyjmij moje kondolencje, tak Bóg chciał,widocznie był tam potrzebny.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat