Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • jose-leon masz racje w obu przypadkach pewnosc a nie szansa ale kazdy wie o co chodzi :) I tak mieszkam w anglii I wierz mi naciskaja. Corkataty Jestem pozytywnie nastawiony,caly czas pracuje I usmiechniety na ile mi szefowie pozwola :) powiedzialem tylko co slysze od lekarzy .dodam tez, ze prawie wszyscy jednym glosem mowia statystyki sa tylko statystykami I nikogo z nas przed zakonczeniem leczenia nie mozna przypisac do zadnej statystyki, kazdego z nas organizm reaguje inaczej
  • A co do chemii to przecież też nie raz o tym pisaliśmy. Przerzutowego nowotworu nie wybije do cna (są wyjatki) , ale sprawdza się jako środek przed operacją, po operacji albo działając wspólnie z radioterapią.
  • Efekt Warburga mówi zdaje się o tym jak nowotwór przetwarza energię, a nie co jest przyczyną powstawania nowotworów jak napisano w artykule. Po wielu latach odkryto odwrotny efekt Warburga zachodzący w komórkach rakowych. Neti jest profesjonalistą, który doskonale dokonuje analizy i syntezy procesów biochemicznych popierając to co mówi publikacjami naukowymi. Wierzę bardziej jemu niż temu, kto napisał podany przez Ciebie artykuł.
  • Leonie daj spokój. O zakwaszaniu już było nie raz. To właśnie pokazuje, że nie powinni pisać takich artykułów laicy. Już nie będę wstawiał po raz enty linku do filmu jak to tłumaczy biochemik.
  • Leon jaką ja mogę mieć wiedzę w porównaniu z kimś kto jest lekarzem lub biochemikiem? Wyszukuję tylko publikacje naukowe wierząc w ich rzetelność. Zięba też to robi, ale w lekarzach upatruje głównie zło, wierzy w jakieś bzdury, które nie mają dowodów, że działają.
  • Zyta, wysłałam priva.
  • 8 lat temu
    Onkolog powiedziala że chemia może go zabic umowilam mu wizytę u radiologa na pon.13go lutego
  • 8 lat temu
    Po pobycie w szpitalu tata był w tak złym stanie że praktycznie przestał chodzic ma niedrozne tętnice w nogach.Nie jadł niewiele pił teraz jego stan jest dużo lepszy czuje sie dobrze. jje wracają mu siły.Może szkoda niszczyc mu tych paru fajnych chwil
  • Jeśli już to przeżyć trochę więcej czasu.
  • Wolniej, ale nikt nie powie jak to będzie w jego przypadku. Powiedz tacie, że jeśli nie podda się zabiegowi podpisuje na siebie wyrok śmierci i to najprawdopodobniej w męczarniach. Skonsultuj z onkologami czy jest szansa leczyć to chemią i/lub radioterapią.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat