Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Jestem bardzo ale to bardzo zaskoczony. Jak się obecnie czujesz?
-
Zaznaczę, że mąż nie miał nigdy żony ani nawet poważnego związku i również innych dzieci niż nasze. Ktoś mógłby pomyśleć stereotypowo, że podkradłam go innej kobiecie :-)
-
Mąż był 31 lat ode mnie starszy, tak wiem dużo ale miłość nie wybiera :-)
-
Moni myślałem, że jesteś starsza. Ile lat miał Twój mąż?
-
Leon
Jeśli chodzi o Morpheusa to jest mi w pewien sposób bliski, ponieważ jego mama ma bardzo podobny przebieg choroby do mojego męża i doskonale wiem co czuje.
Jeśli chodzi o Twój sposób wypowiedzi to mi osobiście nie przeszkadza, lubię cięty język i nie uważam go za obraźliwy. Każdy ma prawo do swojego zdania a tutaj niestety nie można go swobodnie wyrażać. Jeśli chodzi o seks i tenisa to uważam, że nikt nie powinien drugiemu mówić jak ma żyć. Dla jednego jest to coś czego nie da sobie odebrać (pewnie na późniejszym etapie choroby i tak będzie to niewykonalne nawet bez cystektomii) a dla drugiego to nic znaczącego. Oczywiście seks jest bardzo ważny ale nie martw się bez erekcji też może być dobrze piszę to ja 25 letnia kobieta.
-
No dobrze, ale to były suplementy zawierające nielegalne składniki zatem jak to się ma do tematyki naszego forum bo rozumiem, że nawiazywałeś do badań nad suplementami, które wcześniej linkowałem.
-
;LEONIE jeśli chodzi oo NIK to''Zgodnie z Konstytucją Najwyższa Izba Kontroli (NIK) kontroluje działalność organów administracji rządowej, Narodowego Banku Polskiego, państwowych osób prawnych i innych państwowych jednostek organizacyjnych z punktu widzenia legalności, gospodarności, celowości i rzetelności. Najwyższa Izba Kontroli może kontrolować działalność organów samorządu terytorialnego, komunalnych osób prawnych i innych komunalnych jednostek organizacyjnych z punktu widzenia legalności, gospodarności i rzetelności. Izba może również kontrolować z punktu widzenia legalności i gospodarności działalność innych jednostek organizacyjnych i podmiotów gospodarczych w zakresie, w jakim wykorzystują one majątek lub środki państwowe lub komunalne oraz wywiązują się z zobowiązań finansowych na rzecz państwa.''Zwracam uwagę na RZETELNOŚĆ i LEGALNOŚĆ .Wierz mi tam pracują nie tylko księgowi . Druga sprawa czy w tym co napisałem są stwierdzenia '': moga byc, moga zawierac, moga sie przyczynic, czasmi zawieraja substancje rakotworcze''(pisownia oryginalna SAMOKSZTAŁCENIE )NIK stwierdził ''"Rynek suplementów diety w Polsce to obszar wysokiego zagrożenia, niedostatecznie zdiagnozowanego i nadzorowanego przez służby państwowe" — alarmuje Najwyższa Izba Kontroli. Kontrolerzy NIK znaleźli w suplementach drobnoustroje, substancje rakotwórcze, a nawet narkotyki.
Z wybranych do kontroli 45 suplementów diety, które nie powinny być wprowadzone na rynek z uwagi na zawartość niedozwolonych składników, aż 38 (czyli 84 proc) w toku kontroli NIK znajdowało się w sprzedaży internetowej. Suplementy te mogły m.in. wykazywać właściwości alergenne i rakotwórcze, powodować zakażenia dróg oddechowych i moczowych, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, przyczyniać się do powstawania ropni oraz zatruć pokarmowych''Kolega widzi subtelną różnicę? I na koniec przychylam się do tego co pisze MAJKA '' Szanujmy się nawzajem i swoja odmienność ale nie bądźmy wobec siebie chamscy ''
-
Leonie mam nadzieję że umiesz obsługiwać wiadomości prywatne bo Ci taką wysłałem.
-
Przy nastepnej wizycie zapytam lekarzy tu w anglii o ten wychodowany pecherz.mysle, ze powinni cos wiedziec .
-
Panowie Heniu i Dalek to nie Wy powinniście stąd odchodzić .Wasze doświadczenie oraz czas przebywania na forum świadczy na plus ..Wasze zmaganie się z choróbskiem lub gadem (nawet jakby to brzmiało infantylnie )są bezcenne .Proszę Panowie przemyślcie to wiem że to forum jest dla nas jak narkotyk nawet jak nic nie piszemy to ciągle się czyta ..I żeby było jasne nikogo nie wypędzam stąd .Pragnę aby powróciła normalność .Może ta ilość zgonów ostatnimi czasy wprowadziła taką nerwowość ..Zdrowia i cierpliwości życzę wszystkim.