Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • Ja sie modlę, żeby to nie był naciekający, najgorzej, ze tata miał badania robione 12 grudnia i od tej pory zostawili go samego sobie. Gdyby nam powiedział wcześniej to poruszyłabym juz niebo i ziemie, zeby mu wszystko jak najszybciej załatwić. Aniu a mogę zapytać jak się mąż teraz czuje ? Jutro powinnam sie dowiedzieć czy guz urosł i jak to teraz wygląda. O ile tata raczy wszystko powiedzieć ...
  • Anna S dopiero zobaczyłam co napisalas do mnie. Dokladnie nie wiem tata mówi, ze to wycięcie guza i wtedy będzie wszystko wiadomo. Aniu a Twój mąż długo czekał na usunięcie guza ? Jakoś specjalnie sie przygotowywał do tego ? Kupilam dzis tacie spiruline, pestki moreli i ksylitol myślicie, że to może coś pomóc ??
  • Zapomniałam dodać, że tata ma również od kilku lat cukrzyce i niedawno miał operację na endoprotezę.
  • A co myslicie o piciu czystka i sody oczyszczonej z gorącą wodą i całą cytryne ??
  • Uważasz, ze jesli ma termin na 6 marca na wyciecie guza to powinnam go teraz przeniesc do Bydgoszczy ?
  • Bydgoszcz to zdecydowanie lepsza opcja.
  • Ja żadnemu lakerzowi nie wierze bezgranicznie. Tata leczy sie w Inowrocławiu. Będzie miał operacje na oddziale urologi onkologi. I prowadzi go dr Ciomek zastępca ordynatora. Ja najchetniej wyslalabym go do 15 innych lekarzy ale tata to uparciuch.. Wolałabym też, zeby leczył sie w Bydgoszczy ale tez nie chce.
  • Natalia a gdzie się leczy tata.?Strach to rzecz normalna musisz się do tego przyzwyczaić.. Daj znać jaki jest wynik.. To że tato konsultuie u innego urologa to bardzo dobrze. Nie możesz opierać się na opinii jednego lekarza. Zwłaszcza po tym jak będziesz miała wyniki hp..Chyba że macie takiego lekarza któremu wierzycie bezgranicznie.
  • Dziękuję Ci Janku za odpowiedź. Tata ma mieć go wycinanego 6 marca i zastanawiam sie czy nie czeka za długo. Jutro idzie prywatnie do urologa, żeby go przebadał. Jestem przerażona.
  • 8 lat temu
    Aniu, z prawej strony może boleć wątroba, leki stosowane w leczeniu gruźlicy mogą ją podrażnieniac. Ja po leczeniu miałam polekowe uszkodzenie wątroby, stosowałam leki wspomagające jej pracę.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat