Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Lekarz który robił TURB powiedział ze guz nie rosl 2,3 miesiące tylko od dawna musial byc,ale nie dawał zadnych objawow. Przy pierwszej wizycie u dr Siekiery juz byla decyzja o operacji a czas oczekiwania za nia to okolo 6 tygodni,u nas tak bylo,ale o ile pamiętam Ani mąż czekal krócej bo ktos z kolejki wypadł.
  • Matko to tak jak u taty od 12 grudnia do 6 marca 3 miesiace.. Zrobię tak jak pisała Ania oblicze dni do wyniku histo i umowie tate prywatnie do dr Siekiery chocbym miała go tam zawlec siłą. Tata miał 3 cm jak rozpoznali i martwię się czy do tego czasu za bardzo nie urósł.
  • 8 lat temu
    Natalia mama bedzie mia l a usuwany caly pecherz,niestety jest juz za pozno zeby usunac tylko guza.
  • 8 lat temu
    Natalia mam miala objawy od sierpnia,bole podbrzusza i ciagle siuiala.Wycinek miala dopiero w listopadzie,a operacje bedzie miala teraz w lutym czyli od potwierdzenia raka do operacji minie 3 miesiace,dlugo ale nie dalo sie przyspieszyc:( tez sie martwie czy przez ten czas raczysko nie poszlo dalej:( Wielkiosc guza miala 4 cm i nie udalo sie go usunac calego przez TURB.Powiem Ci ze tez to forum dalo mi nadzieje i troszke uspokoilo.Macie tak blisko do Bydgoszczy postaraj sie namowic tate na wizyte u dr Siekiery.My niestety mamy do Bydgoszczy ponad 200 km
  • Enni herbata z czystka zakupiona podobno dobrze jest pić 2 dziennie tak ?
  • Enni strasznie mi przykro z powodu śmierci taty. Mogę zapytać czy mama dawno temu dowiedziała się, ze ma guza ? Teraz będą jej go wycinać tak ? Aniu więc żurawiny narazie nie będę kupowac ale kaze mu poc duzo wody z cytryną na odkwaszanie i witamine C1000.
  • 8 lat temu
    Witaj Natalia,dokladnie tak jak pisze Anna moja mama jest przed operacją.Dzisiaj była w Bydgoszczy po skierowanie,teraz 27 lutego idzie na oddzial. Ania mamie sie udalo,bo ze wzgledu na odleglosc anestezjologa bedzie miala dopiero po przyjeciu na oddzial.Takze za 2 tygodnie wybije godzina zero.Mam mega stres:( nie mowiac juz o mojej mamci,tym bardziej ze dobila ja smierc taty.Dzisiaj jest dokladnie miesiac jak go z nami nie ma:(
  • 8 lat temu
    Natalia, soda to rzeczywiście bzdury ale herbatę z czystka warto pić. Zawiera dużo polifenoli które są antyoksydantami.
  • Dobrze juz to robie :D
  • Nataljo.napiszna adres janek19646@wp.pl

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat