Rak pęcherza moczowego

14 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11541 odpowiedzi:
  • Mam nadzieje moj tata wiekszego ma guza i nikt mu jeszcze nie stwierdził wyciecia pecherza. Co prawfa wynik histo konultowalabym z nie jednym lekarzem !! Dzis tata byl prywatności u urologa i dowiwdzialam sie, ze guz nie urosl i prawdopodobnie to nie jest guz naciekajacy aczkolwiek to wszyatko potwierdzi wynik histo.. Na Twoim miejscu skonsultowalabym sie z kims jeszcze przed wycięciem pęcherza.
  • 8 lat temu
    Witam :-) Byliśmy dziś na wymianie cewniczkow (300km):-( Lekarz pochwalił dobre utrzymanie stomii, sam był zdziwiony, że tak ładnie się wygoily. W poniedziałek wizyta u onkologa i omówienie wyników TK.Nie będę pisać jak to przeżywam, ostatnie TK było 4 listopada, przed operacją. Teraz wszystko zależy od tego, jak mąż zareagował na chemię. Prawdopodobnie będzie radioterapia. Jakoś muszę przetrwać do poniedziałku, ale strach znowu mnie paraliżuje,nie mogę na niczym się skupić, w głowie gonitwa myśli.. Echhh, życie...
  • Mam nadzieje, high grade to poziom zlosliwosci. Ważniejszy jest jal głęboko nacieka. Czy to t1, t2? Masz cos więcej z tych wyników? I gdzie ma być to radykalne usuniecie. To bardzo poważna operacja. Powinno sie ja wykonywać w doświadczonych osrodkach.
  • Ja bym konsultował z innym lekarzem .Coś było jeszcze w opisie ?Kraków to dobra opcja i to biegusiem Rozumiem że tata miał robiony turb .ile lat ma tata.
  • Mamy wynik hist guz high grade chyba tak to sie pisze. Szpital w Kolbuszowej tj podkarpacie. Lekarz mowi ze to radykalne postepowanie zeby zablokowac mu mozliwosc rozsiania po organizmie. Sama nie wiem czy szukac innego lekarza w Krk sama nie wiem. Rokuje dobrze wczesne stadium 2cm.
  • Mamy wynik hist guz high grade chyba tak to sie pisze. Szpital w Kolbuszowej tj podkarpacie. Lekarz mowi ze to radykalne postepowanie zeby zablokowac mu mozliwosc rozsiania po organizmie. Sama nie wiem czy szukac innego lekarza w Krk sama nie wiem. Rokuje dobrze wczesne stadium 2cm.
  • Co to za guz że już usuwacie pęcherz Mam nadzieję że macie już opis histopatologiczny ? A gdzie tak szybko podejmują decyzje o radykalnej?
  • Witam. Jestem tu nowa. U mojego taty stwierdzono guz 2 cm usuwamy pecherz 21.03. Lekarz mowi ze bardzo wczesna faza....tato ogolnie czuje sie dobrze. Z wyjatkiem lekkiego bolu w podbrzuszu to nic mu nie dolega....dodam ze inny lekarz ciagle leczyl tate na prostate a to okazalo sie cos innego. Nie bedzie mial chemii ani radioterapii. Guz ma 2 cm bez przerzutow. Jestem dobrej mysli ale boje sie cholernie.sory ze pisze troche chaotycznie ale to chyba z emocji. Pozdrawiam was. WALCZYMY?
  • Morpheus, jestem z Tobą. Nie pozwól, żeby mama cierpiała.
  • Morpheus, to są chyba najtrudniejsze chwile w życiu. Coz można więcej napisać.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat