Rak pęcherza moczowego
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno.
Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
-
Aniu, mój mąż też bardzo przytył. Przed operacją ważył 90kg, stracił 8kg, ale teraz waży 94kg. Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Czekam na piątek i wizytę w poradni onkologicznej, gdzie będzie już wynik rezonansu.
-
Witam wszystkich obecnych starych i nowych forumowiczow.Na prosbe corkitaty chcialabym wam powiedziec ze u nas narazie wszystko idzie w dobrym kierunku ,choć pierwszy turb pokazal high grade,na szczescie bez naciekania.Mezowi grozilo usumiecie pecherza,w Bydgoszczy po drugim turb okazalo sie ze tylko punmlp.A juz omawiano z nami za i przeciw co do radykalnej.Poczatkowo co 6 tyg.cystoskopia teraz co pol roku i czysto. :D Tk tez ok.Niestety troche powiekszona prostata ,wdrozono leczenie farmakologiczne i kontrola w czerwcu.Miejmy nadzieje,ze nic niepokojacego sie dziac nie bedzie... :P
Czytam Was codziennie,mimo ze obecnie rzadko sie odzywam.Smierc osob z forum bardzo mnie zdolowala...Dobrze,ze czarownica sie odezwala...
-
Leon to wszystko wiem ale idziemy innym schematem bo pierwotny guz był t1 g3
-
Heniek postaram się wejść chociaż raz dziennie:) może się uda:)
Pozdrawiam.
-
Corkataty dziękuję, ze mi o tym piszesz bede o tym pamiętać i wszystkiego dipilnuje.
-
Jeden post, 2 słowa i 2 błędy w terminach ☺ , ale pisze o tym bo trzeba wszystkie zabiegi robić w dobrych osrodkach. W taty wyniku nie było tez czy preparat zawiera mięśniówkę a to jest kluczowe przy ocenie zaawansowania. Przy drugim zabiegu dovieli i była czysta ale 4 miesiące czekaliśmy.
-
Turbt- to usuniecie guza w temacie cystoskopi, punlmp - to jest takie nowotwór o granicznej złośliwości, do końca nie iadomo czy to jest zlosliwe czy lagodne.
-
A co oznacza turb pulump ? Po G3 co zaproponowali tacie ? Przepraszam, ze tak pytam ale z tego co czytalam posiadasz juz większą wiedze na ten temat.
-
Bo dla mnie ten opis histopatologiczny był nie pelny. Generalnie był schrzaniony. A wyniki z 2 dociecia były zupełnie inne. Tz pierwszy wynik non ivasium bez ewidentych cech naciekania podścieliska, high grade. Zakwalifikowano jako t1g3. Po drugim turb pulump.
-
Corkataty i dlaczego masz wątpliwości co do 1 diagnozy ??