Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

witajcie Kochani,

Jakos ostatnio nie mialam glowy zeby wejsc na forum.Moja mama niestety znowu w szpitalu:(Byla niedawno w szpitalu plucnym i czekamy za wynikiem co to za guzki ma.Niestety wykryto tez przewlekla chorobe pluc.Wczoraj zaczela mi sie dusic i znowu szpital:(Ogolnie widze jak moja ukochana mamusia gasnie w oczach:(wazy 40 kg,ma zapadniete oczy i takie dziwne jakby za mgla,jest blada,bardzo slaba,chodzi o balkoniku,mowe ma spowolniona i jakis inny glos.Od czerwca to jej 3 pobyt w szpitalu.Nap wypisie co mi sie rzucilo w oczy to jeno slowo,male slowo a sprawia ze drze o nia "wyniszczenie":( nie wiem co robic....mama nie chce zbytnio jesc nie mowiac juz o piciu,ciagle ja zmuszam.Mam wrazenie ze biedulka ma juz wszystkiego dosyc,a przede mna udaje ze walczy.Serce mi peka jak patrze na nia w tym wielkim szpitalnym lozku,wydaje sie taka kruszynka.Co mam robic?jak jej pomoc?

Przepraszam ze tylko tak o sobie i chaotycznie,ale pisze z telefonu...

• 7 lat temu

Heniek, może źle się wyraziłam

Rak jest w trakcie leczenia, komórki nie dzielą się czyli jest stabilizacja.Nie ma innych ognisk ani przerzutu, węzły są ok.Ale działanie radioterapii cały czas trwa,po MR będzie wiadomo coś więcej. Jak tylko będę miała wyniki skonsultujemy je z onkologiem i urologiem. Zabieg operacyjny w tej chwili chyba nie jest możliwy, tkanki zmienione po naświetlaniach po prostu mogą się nie goic. Tak powiedział onkolog, potrzeba więcej czasu. 

Znowu musimy czekać... :-( 

• 7 lat temu

Heniek, może źle się wyraziłam

Rak jest w trakcie leczenia, komórki nie dzielą się czyli jest stabilizacja.Nie ma innych ognisk ani przerzutu, węzły są ok.Ale działanie radioterapii cały czas trwa,po MR będzie wiadomo coś więcej. Jak tylko będę miała wyniki skonsultujemy je z onkologiem i urologiem. Zabieg operacyjny w tej chwili chyba nie jest możliwy, tkanki zmienione po naświetlaniach po prostu mogą się nie goic. Tak powiedział onkolog, potrzeba więcej czasu. 

Znowu musimy czekać... :-( 

• 7 lat temu

Witam serdecznie. No i nowa szata graficzna wygasila nasze forum skutecznie. Szkoda, bardzo lubiłam to miejsce, tylko tu można otwarcie porozmawiać o naszych problemach o których osoby które nie dotknęła ta choroba nie mają pojęcia. 

Mąż jest po TK, sytuacja stabilna, czyli rak jest, tyle, że nieaktywny. Nie ma innych ognisk, węzły w normie. Lekarz stwierdził, że na pełny obraz po leczeniu jeszcze za wcześnie, ale jak narazie jest ok. Na początku sierpnia mąż ma mieć MR i może wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Teraz cieszę się tym co jest, najważniejsze, że choroba nie postępuje. 

Bardzo jestem ciekawa co u Was? 

Pozdrawiam 

.Witam.Witam

• 7 lat temu

sawusia

Zagladasz tu jeszcze?

• 7 lat temu

Mam nadzieje 

Wierzę że będzie.musi być.

• 7 lat temu

pozdrawiam was i zycze zdrowka. Ja wierze ze wszystkobedzie dobrze. 

• 7 lat temu

Witajcie wczoraj bylismy u onkologa wRzezzowie zeby dobrac chemie. okazalo sie ku naszemu zdziwieniu ze xhemii nie bedzie.lekarz stwierdzil ze chemie powinno sie podac max 8 tyg od operacji teraz juz jest pozno. Dostalismy skier na badania w sierpniu wizyta. Mam obserwowac tate i szanse ze rak zostal w mikro przezutach to 50 :50 wiec nie bedziemy dzialac w ciemno. Po wizycie udalam sie do urologa taty i on potwierdzil ze moze to i dobry plan dzialania onkologa. 

• 7 lat temu

co do densyjnosci to w nawiasie napisali naciek ze znakiem zapytania i odczyn ze znakiem zapytania.To mnie nurtuje.Jesli nawet odczyn to z jakiego to może być powodu?

• 7 lat temu

bogda

Dzięki za słowa otuchy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat