Rak pęcherza moczowego

15 lat temu
Walczę z nim już 8 lat,po pięciu latach walki okazało się, że są nacieki i jedyne wyjście to usunięcie pęcherza i wszystkiego co jest w pobliżu. Decyzja musiała być podjęta błyskawicznie. Oczywiście zdecydowałam się na tak skomplikowaną operację. Od trzech lat mam pęcherz zrobiony z jelita, początki były trudne, ale już jest ok. Myślę, że przerzutów nie będzie, wierzę w to bardzo mocno. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych, życzę wytrwałości i wiary w siebie:))
11542 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

Dziękuję moi drodzy za ciepłe przyjęcie na forum po kilku miesięcznej przerwie, postaram się częściej czytać, pisać i pomagać w miarę mojej praktycznej wiedzy,

Pinokio niestety nie mogę otwierać grupy 50+ bo u mnie jest już niestety 60+,ale podobno trzymam się nieźle i nikt nie wierzy że przeszłam taką ciężką chorobę ,nawet lekarz na komisji na niepełnosprawność powiedział że żadnej choroby po mnie nie widać i dał mi grupę 2 i bez karty postojowej,pozdrawiam serdecznie

Bratka witaj w naszej grupie, na pewno uzyskasz tutaj wsparcie i pomoc w rozwiązaniu wielu problemów, ja też po radykalnej nie raz byłam w czarnej dziurze ale zawsze znalazł się ktoś na forum co podawał drabinkę i wychodziło się do góry,dużo pomaga wsparcie rodziny i wiara że wszystko dobrze się ułoży,moim zajęciem aby nie myśleć za dużo było granie na kompie w różne gry na fejsie, czas leciał a głowa była spokojna a dla nas czas to zdrowienie,jeśli masz jakieś pytania to pytaj o wszystko ,postaramy się pomóc, na początku zawsze jest dużo pytań, pozdrawiam i życzę zdrówka.

Wszystkich pozdrawiam i życzę zdrówka

• 7 lat temu

Dona, tak się cieszę, BRAWO TY, fajnie że się odezwałaś, takie wiadomości to jak promyczki słońca, cieszą bardzo

• 7 lat temu

Więcej takich wiadomości 😜 To daje nadzieje! 

• 7 lat temu

Dona świetna wiadomość warta gratulacji. Proponuję otwórz klub pięciolatków +, będzie to też zachętą dla innych do pozytywnego myślenia i leczenia się. Pozdrawiam

• 7 lat temu

Dona, tak się cieszę, że w końcu się odezwałaś i że u Ciebie wszystko dobrze. Ja jestem nowa na forum, po radykalnej w październiku i kiedy dopada mnie czarna dziura ( a zdarza się to baaardzo często), to czytam Twoje dawne posty, podobnie jak Majki  czy Henia i od razu czuję się lepiej. Pisz częściej, bo bardzo brakuje Ciebie na forum.

• 7 lat temu

Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam, odebrałam dzisiaj wynik z tk i jest wszystko ok, w lipcu minęło 5 lat od radykalnej a w październiku minęło 9 lat od wykrycia gada i pierwszej operacji - usunięcia nerki.  Jestem bardzo szczęśliwa i życzę by wszyscy mogli obchodzić takie jubileusze, pozdrawiam wszystkich chorych i wspomagających i życzę zdrowia i wytrwałości w walce z gadem.

• 7 lat temu

Witaj Jurata, mój mąż miał operację radykalną w 2014 r  przeprowadzoną w ECZ w Otwocku - bardzo dobry ośrodek, wspaniali lekarze. Natomiast chemię neoadjuwantową przyjmował  w Centrum Onkologii w Olsztynie; też było dobrze, mimo tłumów pod drzwiami pani doktor cierpliwie i rzeczowo odpowiadała na pytania, rozwiewała nasze watpliwości, służyła dobrymi radami. Na chemię w Olsztynie zdecydowaliśmy się dlatego, że mieliśmy blisko, a na operację wybraliśmy Otwock ze względu na kadrę lekarskę. Nie zawiedliśmy się. 

• 7 lat temu

Witam.  Do

jurata191

Najlepszy jest Otwock, to szpital kliniczny z najlepszą kadrą lekarską. Polecam.
  • 7 lat temu

Tata leczy się w Olsztynie w mswia z centrum onkologii.. zobaczymy co pokaze wynik i co powie lekarz, wtedy będziemy próbowali skonsultować może w Otwocku... czy ktoś leczył tam raka pęcherza Otwock,Olsztyn lub Bydgoszcz? 

• 7 lat temu

To chyba każdy tak ma z tymi nogami i kręgosłupem, tak jak u nas przy zastrzykach przeciwbólowych pojawił siękrwiomocz i lekarka mówila,ze to skutek uboczny zastrzyków, ale moja mama wolała umówić tatę na usg... i tak towyszło... 

a 1 guz jak nic nie przekręcea, nie mam wyniku przed sobą teraz był inwazyjny naciekający na ściankę pęcherza niskiej złośliwości i niskiego stopnia...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat