Jurata191, w Olsztynie po częściowym TURBT i wyniku badania histopatologicznego pT2a G2 zaproponowano chemioterapię przedoperacyjną i radykalne wycięcie pęcherza moczowego z urostomią jako sposobem odprowadzania moczu. Natomoiast w Otwocku była możliwość radykalnego wycięcia pęcherza i wytworzenia pęcherza jelitowego zastępującego pęcherz usunięty. Wybraliśmy tę możliwość, mając świadomość, że decyzja o sposobie odprowadzania moczu zapadnie dopiero na stole operacyjnym. Udało się , mąż ma pęcherz wytworzony z jelita. Jeżeli chodzi o kontakt z ECZ w Otwocku to tutaj masz wszystkie informację : https://ecz-otwock.pl/contact.
Ja najzwyczajniej w świecie zadzwoniłam pod nr 22 710 30 10 i umówiłam męza na wizytę konsultacyjną w ECZ w Otwocku przy ul Borowej w ramach NFZ, czekaliśmy 2 tygodnie, potrzebna była historia choroby, wyniki TK, RM i wynik badania histopatologicznego i skierowanie. Operacja odbyła się również w ramach NFZ, wykonał ją wspaniały zespół prof Borówki. Nie szukaliśmy prywatnych kontaktów. Na wizycie konsultacyjnej przyjął nas lekarz rezydent, z którym pozostawaliśmy w kontakcie mailowym aż do operacji. Jedyna opłata była za ponowne badanie histopatologiczne materiału pobranego pdczas TURBT w Olsztynie .
Otwock polecali nam zarówno uczestnicy naszego forum jak i znajomi lekarze.
Aga będziemy trzymać, zawsze trzymamy👍
Witam wszystkich.... chciałam się z wami podzielić tym co się wydarzyło u nas przez te parę dni. Tata po wyjściu że szpitala zrobił się całkiem inny. Zaczął gotować obiadki, odżywia się bardzo zdrowo, chodzi na małe spacerki, żartuje sobie z nami jak za starych czasów.... takiego Tate pamietam jak byłam jeszcze dzieckiem. Samopoczucie wyśmienite, apetyt dopisuje.... oby tak zostało.
Tata ma jutro radykalną.... bardzo bym Was prosiła o trzymanie kciuków ☺
Do kama58,a czy w Olsztynie proponowali dla męża inne leczenie jak w Otwocku? a czy do Otwocka jezdziliście na 1wsze wizyty prywatnie czy na nfz? czy mogla by Pani podać jakis namiar na lekarza w Otwocku od którego warto by zacząć? My jeszcze czekamy na taty wynik...Pozdrawiam
Zrobiłam badanie krwi płytki niskie ale po za tym Ok dziś mamy wizytę u urologa wiec pokaże mu wyniki i niech podejmie decyzje. On jest w kontakcie z naszym onkologiem. Gorączka spadła .
Witajcie mam pytanie tata zaczął dziś gorączkować 38.1 nie wiem czy zbijać temperaturę czy jechac z nim do lekarza?