Rak jajnika

15 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Czarownico, a mozna nie wykorzystując tych 182 dni przysługującego zwolnienia składać wniosek o rentę?
  • Czarownico , nie po samym avastinie( zestaw) +carbo+paklitaxel ... Zupełnie inaczej po drugiej chemii: zero bólu , słabość taka ogólna tylko ..mało siły i zawroty głowy jak wstaje. To wszystko. :D
  • Margareta ale po samym avastinie?Pewnie,że może Ci nic nie być ;)Nie czekaj na objawy tylko myśl pozytywnie.Psychika może Ci zawsze coś wymyślić a tego nie życzę :P
  • Gratulacje czarownico! A ja leżę sobie w domku po drugim wlewie avastinu itd i czekam na objawy .. A tu NIC! Przedwczoraj był wlew, ale zmniejszona dawka dużo.. Czy to możliwe że nic mi nie będzie teraz??
  • Czarownica cieszę się razem z Tobą <3
  • Jestem już po.Częściowa niezdolność na rok ;) B miła pani dokto.Jak już powiedziała pierwsza wszystkim dziendobry to już wiadomo było że dobry człowiek :)
  • 8 lat temu
    ...
  • 8 lat temu
    Czarownico życzę aby jutro było wszystko po Twojej mysli. Będę trzymała kciuki :)
  • 8 lat temu
    Aniczka, ja leczę się w DCO Wrocław, polecam na konsultacje Panią Ordynator i pozostałych lekarzy. :) Margareta ja jestem już po 5 kursie Avastin wczoraj (po 6k. PXL+Carbo+Avastin) czyli po 11 wlewach. Trzymaj się <3. Czarownico trzymam kciuki. <3
  • Będę trzymać kciuki <3 POWODZENIA!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat