Katarzyna, Czarownica jest tego dowodem🙂 Myślę, że jest jeszcze sporo Pań, które mogłyby Cię wesprzeć, ale chyba raczej są na facebooku niż tu. Ja miałam raka surowiczego, g2, figo nikt nigdzie nie podał, ja nie chciałam wiedzieć, wystarczyło, że wiedziałam jak się czuję, a czułam się strasznie. To było dokładnie 3 lata temu.
Cześć dziewczyny! Rzadko tu zaglądam, bo żyję bardzo intensywnie. Pozdrawiam wszystkie nowe forumowiczki. Właśnie minęły 2 lata od mojej diagnozy (3c,surosiczy,G1 - taxol, karboplatyna i avastin), a ja żyję i czuję się lepiej niż kiedykolwiek, bo w końcu o siebie dbam. Wyparłam chorobę jakby to był zły sen. Tylko portu nie wyjęłam i chodzę na płukania..jakoś nie mam śmiałości jeszcze tego zrobić.
Czarownico, cudownie że jesteś tu ze wszystkimi i wspierasz radą.
Moja onkolog jest aniołem i markery oraz całe badania krwi mam co 2 mięsiące sprawdzane, TK na początku co 3 miesiące, teraz rzadziej. Ginekolog z pełnym USG+piersi raz do roku. Miałam badania genetyczne w programie badamygeny i bardzo to polecam. Poza brca1 i 2 badają tam jeszcze szereg innych genów które też mogą wpływać na zachorowanie.
Jestem jestem. Jakoś tu utknęłam haha :)
Czarownica, ja też. Chyba mi więcej nie trzeba. Kiedyś podczytywałam inne fora, ale doprowadzały mnie do rozstroju nerwowego. Wpadałam w panikę, gdy czytałam szczegóły o wznowach itd. Wiem, że to temat od którego nie uciekniemy, ale nie umiałam się dłużej umartwiać więc zrezygnowałam.
Witam jestem po raku piersi 2017 r. Ze względu na obrzęk limfatyczny odstawiliśmy z onka tamosia. Dwa dni temu miałam u gina( nie onkologa) usg z którego rzekomo wynika ze lewy jajnik ma jakieś zmiany. Oczywiście umówiłam się już na wizytę u onkologa aby dokładnie przyjrzeć się temu jajnikowa. Dziś zrobiłam CA125-21,45
HE4 -32,3
ryzyko 2,8% przed menopauza
ryzyko 9,7 po menopauzie
Jak mam rozumieć te wyniki. Bardzo się boje😢
Pikpok moja mama dostawała cealyx. Ze skutków ubocznych to najczęściej występuje zespół ręka-stopa - zapobiegawczo mama stosowala zimne okłady przez tydzień od podania i krem chemodry lub reconvalb6 ciągle ( w tym bezpośrednio przed podaniem wlewu). Na dolegliwości w jamie ustnej, pomagał płyn fomukal ( dziewczyny na forum niedawno pisały ze tańszy i z dłuższym terminem przydatności jest solus nano). Mocno leciały nam parametry krwi, ale na to nie było sposobu...