Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
witam
tak się zastanawiam jaki ma wiązek cukrzyca z nowotworami,gdyż w szpitalu bardzo dużo ludzi przyokazji chorowało tez na cukrzyce i to mnie zaciekawiło tak draze i drąże i myślę że jakiślek na nowotwory jest i to w szasiegu,może ten cukier to jest prawdziwe zło niewiem.zresztą gdyby taki lek ktoś wynalazł to firmy farmaceutyczne i tak zbojkotowały bo to przciez szmal,takie leczenie podstawowe 6 chemii może kosztowa z pobytami w szpitalu ze 100000,a co z niestandartową,
-
Nie chcę krakać ale ja miałam stan podgorączkowy 37,3 do momentu usunięcia tego gada i na radioterapii większość z dziewczyn mówiło że z nimi było podobnie....Nie jestem lekarzem i wydaje mi się że należy to sprawdzić...
-
Do tego chlebka maselko z czosnkiem i rozmarynem - miod w gebie
-
Do ewy 53
Bierzesz dużą dawkę tego caelyxu , ja brałam przedostatnio 56 mg +karboplatynę i miałam zawsze rano wymioty żółcią do 3 dni
Byłam zapisana do Panka na 1 lutego ale z powodu przeprowadzki na Mokotowską przesunęli mi dopiero na 15 lutego
Jadę w czwartek na Ursynów , dowiem się , co z markerami , z badaniem komputerowym i dalsza konsultacja u lekarza od płuc
Utrzymują mi się ostatnio stany podgorączkowe do 37,4 , nie wiem dlaczego
Mam na imię Elżbieta
Jeśli chcesz to napisz czasami co u Ciebie na mój adres
raczek0756@o2.pl
Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko
-
przepis na chleb na zakwasie jest tego tyle w internecie ze do koloru do wyboru,pieke od niedawna to taki idealny mi nie wychodzi.ale jest to prosto,tylko trzeba skumac.w internecie sa zdjecia i filmy
-
ostropest zmielony popijam woda 2 łyżki rano dwie wieczorem
-
podaj przepis na chlebek ?
-
a dotej potrawy baza dodaję sera żótego,ustrzycka rolada nie ma chemii,przynajmniej nie napisali,i fetę,którą uwielbiam.
-
no i własnie na tym to wszystko polega.a jeżeli chodzi opotrawy to baza wygląda tak na patelni rozrzewam oliwkę 4 ząbi czosnku delkatnie podsmazam do tego dodaje pomidory z puszki .makaron ugorowany razowy szpinakowy troche zwykłego dużo przypraw przed podaniem dodaje do każdej podgrzanej porcji olej budwigowy.,dlatego że gotuje tą potrawe na 3 dni.zresztą do niej moge doda koncetratu pomidorowego kiełki z chodowli brukselke codziennie coś innego poza tym jem banany granaty wszysko prócz grjfrutów pamello mandarynek.robbię papryke chilli z oliwą.pieke własny chleb i jem na okragło ,owoce goji nie tyję bo to wszystko nie jest tuczące,dzisiaj zjadłam dwa kotlety mielone,tylko ja robie kotlety że tam jest duzo bułki i cebuli i ziół,ale że zdrowe średnio to zaoijam zielona herbatę,dalej ostropest zmielony 4 łyzeczki dziennie pirzga zalana wodą,tego jest tyle że naprawde mogłabum się zywi moimi lekarstwami.a jeszcze witamia c kupuję tabletki aceroli.nie wiem czy ktoś coś z tego skuma.poprostu ja jem by ży,a nieżyje by jes,te czasy się skończyły.jeszcz orzechy.tego jest tyle.tylko trzeba sie w sklepie rozejrze.zresztą sprawcie na allegroo co ja tam zarzywam,podaje suche informacje.napewno nie zarzywam i nie planuję nic z chrząski rekina ,żadne trany,oleje z wątroby niewiadomo kogo,dla mnie to jest nie do przyjęcia,kończę nie czytam co tu napisałam,na klawiaturze niedziała mi coś z literką c czy ci sorry za błedy ale nie chce mi sie poprawiac
-
Do kuka37 napisz o potrawach swoich a co do menopauzy masz racje przestalam o niej myslec i wogole nie odczuwam dolegliwosci ( a na poczatku byl to koszmar ) i jeszcze jedno po operacji nie mialam czucia w lewym udzie z 15 cm wogole o tym zapomnialam az 2 miesiace temu mi sie przypomnialo i nawet nie pamietam kiedy odzyskalam czucie w nodze . POZDRAWIAM