Rak jajnika

14 lat temu
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
26037 odpowiedzi:
  • Witaj kuka z ranka mi wlosy wyszly proste i czarne ,nie wiem jak bedzie teraz,ale znam pania ktorej wyszly piekne krecone i wyglada cudnie .No ja jeszcze troche poczekam
  • Witaj makro kochanienka niech rosna nie obejrzysz sie a bedziesz kucyki wiazac .Jedz na kontrole i po swojego wilka ,a przypadkowo poznalam twojego szwagra i jego pieska Fado o jejku jaki ten swiat maly .Kiedys ktos tu pisal o olejku rycynowym ponoc wlosy szybko rosna ,ale nie nalezy przesadzac z iloscia.Beatko kupilam sobie te buty co chcialam i jestem zadowolona .Pozdrawiam dobrze ,ze wrocilas ))))))))))))))))
  • jak chodziłam w peruce i hustce to znajomi mówili że ładnie modnie wyglądam,jak ściągnęlam to wszstko i siwe włosy wyszły i jeszcze baran z prawdziwego zdarzenia to mówili że wyglądam 10 lat starzej.ale tan czas tak szybko leci i teraz mam do ramion spinam i jest jak kiedyś.chociaz jeszcze ani troche nie obcinałam.a te loki rosna tylko około 2 cm i dalej proste,to wyobraz sobie jak to musi fajnie wygląda jak odrastają
  • makroo to własnie ten czas,tak było u mnie
  • makroo jak coś sie pojawia to włosy super
  • NO cioteczka wyprzedzilas mnie z pisaniem ,mialam pisac kiedy wracasz ? Ja bede w piatek w Olsztynie
  • kuka nawet sie nie waz rezygnowac z forum jestescie tu wszyscy potrzebni ,kazdy ma prawo pisac ,jesli nawet to kogos razi ,czasami w emocjach odbieramy to inaczej .Czlowiek czlowiekowi jest potrzebny jesli nawet ma odmienne zdanie . Jestesmy dla siebie opoka i wsparciem bezinteresownym.Ja uwazam ,ze kazdy powinien znalezc cos dla siebie i w to gleboko wierzyc (u jednych bedzie to kosciol ,u innych joga a jeszcze u innych kamertony ,ale zawsze i wszedzie potrzebna jest wiara -tzn, uwierzyc ,ze to pomaga i pomoze ).A to wszystko zalezy od nas samych tzn, od stanu naszego ciala ,umyslu i ducha .Zaakceptowanie tego moze miec pozytywne skutki ,poczucie wiary we wlasne sily ,a to jest czynnikiem niezbednym do prawdziwego ,skutecznego uzdrowienia . GDY PAN BOG ZAMYKA DRZWI TO OTWIERA OKNO
  • oglądnęłam film no i zgadzam się jeżeli chodzi o rozpad pojedyńczej komórki nowotworowej,to napewno tak może byc,ale jeżeli mamy do czynienia z guzem to niewiem.ciekawe jak inne dziewczyny o tym myślą
  • skończyłam już ten temat,ale forum jest po to żeby dyskutowac,jeżeli naprawde mój ton razi to napiszcie ,nie będę się odzywac
  • izunia ja się nie czepiam kamertonów,jeżeli wprowadzaja spokój wyciszenie to ok jestem za,ale jeżeli ich celem jest pekanie guzów to już nie

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat