Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witaj kuka z ranka mi wlosy wyszly proste i czarne ,nie wiem jak bedzie teraz,ale znam pania ktorej wyszly piekne krecone i wyglada cudnie .No ja jeszcze troche poczekam
-
Witaj makro kochanienka niech rosna nie obejrzysz sie a bedziesz kucyki wiazac .Jedz na kontrole i po swojego wilka ,a przypadkowo poznalam twojego szwagra i jego pieska Fado o jejku jaki ten swiat maly .Kiedys ktos tu pisal o olejku rycynowym ponoc wlosy szybko rosna ,ale nie nalezy przesadzac z iloscia.Beatko kupilam sobie te buty co chcialam i jestem zadowolona .Pozdrawiam dobrze ,ze wrocilas ))))))))))))))))
-
jak chodziłam w peruce i hustce to znajomi mówili że ładnie modnie wyglądam,jak ściągnęlam to wszstko i siwe włosy wyszły i jeszcze baran z prawdziwego zdarzenia to mówili że wyglądam 10 lat starzej.ale tan czas tak szybko leci i teraz mam do ramion spinam i jest jak kiedyś.chociaz jeszcze ani troche nie obcinałam.a te loki rosna tylko około 2 cm i dalej proste,to wyobraz sobie jak to musi fajnie wygląda jak odrastają
-
makroo to własnie ten czas,tak było u mnie
-
makroo jak coś sie pojawia to włosy super
-
NO cioteczka wyprzedzilas mnie z pisaniem ,mialam pisac kiedy wracasz ? Ja bede w piatek w Olsztynie
-
kuka nawet sie nie waz rezygnowac z forum jestescie tu wszyscy potrzebni ,kazdy ma prawo pisac ,jesli nawet to kogos razi ,czasami w emocjach odbieramy to inaczej .Czlowiek czlowiekowi jest potrzebny jesli nawet ma odmienne zdanie . Jestesmy dla siebie opoka i wsparciem bezinteresownym.Ja uwazam ,ze kazdy powinien znalezc cos dla siebie i w to gleboko wierzyc (u jednych bedzie to kosciol ,u innych joga a jeszcze u innych kamertony ,ale zawsze i wszedzie potrzebna jest wiara -tzn, uwierzyc ,ze to pomaga i pomoze ).A to wszystko zalezy od nas samych tzn, od stanu naszego ciala ,umyslu i ducha .Zaakceptowanie tego moze miec pozytywne skutki ,poczucie wiary we wlasne sily ,a to jest czynnikiem niezbednym do prawdziwego ,skutecznego uzdrowienia . GDY PAN BOG ZAMYKA DRZWI TO OTWIERA OKNO
-
oglądnęłam film no i zgadzam się jeżeli chodzi o rozpad pojedyńczej komórki nowotworowej,to napewno tak może byc,ale jeżeli mamy do czynienia z guzem to niewiem.ciekawe jak inne dziewczyny o tym myślą
-
skończyłam już ten temat,ale forum jest po to żeby dyskutowac,jeżeli naprawde mój ton razi to napiszcie ,nie będę się odzywac
-
izunia ja się nie czepiam kamertonów,jeżeli wprowadzaja spokój wyciszenie to ok jestem za,ale jeżeli ich celem jest pekanie guzów to już nie