Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
gratuluję Amelio :)
mnie mija 19 miesiąc od ostatniej chemii :)
makro - niech ten cud trwa!
-
Makro
podpisuję się pod tym co napisała dronka
ja też wchodzę i czytam codziennie:)
w kwietniu minął rok od ostatniej chemii i nadal jest dobrze:D!!! I oby tak dalej....
pozdrawiam Was wszystkie i życzę pięknego dnia:))))))
-
Kasiorek o o jak juz maly spacerek tzn ,ze dobrze kochana .CZekam na wiesci i trzymam kciuki zeby byly jak najlepsze dla Ciebie WIELKIE BUZIAKI I zmuszaj sie pic duzo wody
-
Jasia
u mnie coraz lepiej z dnia na dzień, tylko gazy dokuczją tzn rozpychają się a nie za bardzo chcą sobie iść. Jutro idę po wynik i umówić się na chemię. Mam nadzieję że zadziała u mnie równie dobrze. Dam znać jutro co za wieści usłyszę. Wyjdę dziś na malutki spacerek z domu. Buziaczki;))))))
-
Makro :) makro000 # 17 godz. temu
"dziewczyny dziś taki piekny dzień i tak sobie czytam od poczatku to forum i zastanawiam się dlaczego nie piszą tu kobitki co 2 lata temu pisały?? Pewnie wyzdrowiały i o nas zapomniały, a fajnie jakby czasem cos dorzuciły cennego z własnego doświadczenia, odezwijcie się , co u was???
czekamy na wieści:)"
jestem tu codziennie, czytam, słucham i czasem tylko coś wtrącę
pisałam niedawno o minionej kontroli... u mnie teraz dobrze, kolejny raz we wrześniu
nie zapomniałam o Was, naprawdę - CZYTAM codziennie :)
pozdrawiam
-
I też w Gdańsku miał robioną tą chemię.
-
Znalazłam:) Tylko wkradł mi się błąd..on już żyje 16 lat a nie 15:)
http://gemciu.cba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=224:bog-otworzy-mi-okno&catid=40:wiadomoci-z-kraju&Itemid=60
-
aneczka_winna
Miał robione w Polsce.Poszukam linku do jego historii i Ci prześlę.
-
Kasiorek jak sie czujesz ? Z dnia na dzien powinno byc tylko lepiej i mam nadzieje ,ze u ciebie tak jest innej mysli nie dopuszczam POZDRAWIAM
-
Ethernalmagic witaj fajnie ,ze sie odezwalas myslami i modlitwa jestem z toba POZDROWIONKA