Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam makro to Dzien Dziecka mamy zaplanowany ok.BUZIOLE
-
Izunia
U mnie jak najbardziej w porządku póki co i niech tak zostanie:)
A hasła ze sklepem to taki szyfr, kuka37 wie o co chodzi:)
-
-
To Ty jesteś jak słońce, wierz mi rozświetlisz każdy sklep motoryzacyjny:P
-
takie piękne słoneczko pozdrawiam cię cieplutko
-
kuka37
Ty jesteś jak ranny ptaszek:) Do zobaczenia potem.Buźka :)
-
witam z rana.robię porządki w papierach hemicznych i kiedys pisałam że dostałam duzo chemii,a tak naprawde paclitaxelum 243 .cisplatinum 135.tak mam w karcie
-
Witam z ranka i zycze milego dnia ...................
Izunia obudzilam sie i pierwsza mysl ,ze juz dawno nie pisalas odpalam kompa ,a tu wiesci od ciebie .Nic ci nie doradze z morfologia bo sama sie borykam z PLT w piatek mam 5 chemie na DZIEN DZIECKA ,ale czy dostane to wielka niewiadoma .Pozdrawiam cie serdecznie
-
Izunia Neulasta jest tylko podawana 24 do 46 godzin po chemii, potem mozna podawać tylko neupogen.
-