Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Witam z ranka wszystkie kolezanki i zycze pieknego dnia .
ms_p ja tez biore encorton na PLT 5 dni przed chemia polecila mi p. doktor ,a moze powinnam brac tydzien przed to moze te PLT doszlyby do setki ,a tak wachaja sie w granicach 90 i przez to mam zawsze przesuwana chemie o tydzien .Piszesz ,ze wloski ci odrastaja to fajnie ,ale czemu piszesz ,ze stracisz je po raz trzeci ?Pozdrawiam
makro zrobie dzisiaj wyniki ,jak sie okaze ,ze PLT sa ponizej setki to nie bede brala dexamethasonu ,wieczorkiem napisze bo wyniki zrobie w poludnie ,ale tak czy siak jutro sie widzimy Buziole
Aha kobietki wczoraj po raz pierwszy w zyciu jadlam krewetki grilowane na patelni odrobina soli i curry na koniec zrobilam kilka sztuk bo nie wiedzialam ,czy sie do nich przekonam ,a tu takie mile zaskoczenie sa pyszne i bede je robila czesto na rozne sposoby .
-
Cześć kobietki.
Do Izunia , ja na polepszenie morfologii tj. neutrocytow, leukocytów biorę neupogen który nie za wiele mi pomaga. I podchodząc do drugiej chemii tez miałam fatalne wyniki i przesuniętą chemie. I od tego czasu biorę tydzień przed każdą chemią encorton , vit. b6 , kwas foliowy i magne b6. i wyniki mam dobre bo bez tego to ani rusz.Tylko, że ja to biorę sama i nie przyznaję się niestety mojej pani dr. bo leczenie nie wiem jak by było kontynuowane. A z włosami to każda inaczej sobie radzi. Ja osiem lat temu zgoliłam szybko włosy, tak tez zrobiłam teraz bo nie mogłam patrzeć jak garściami mi wypadają a ponadto bolała mnie bardzo skóra na głowie.Dziś zaczęły odrastać i pewnie stracę je po raz trzeci Pozdrawiam
-
Izunia sama nie wiem drugi raz walcze i nigdy nie bralam specyfikow ,jestem od tego daleka ,dlatego dopytuje czy ktos bral i czy pomaga to moze po chemi ,ale jeszcze nie wiem.Wolalabym naturalnie wzmocnic organizm .Ostatnia morfologia wyszla super az makro sie zdziwila ,ze mam takie wysokie .Tylko te PLT potrzebuja troszke dluzszego czasu .
-
Znalazłam ten lek BioBran, kiedyś to Maja mi pokazywała, wtedy stanęło,że pieruńsko drogi. Jasiu - chcesz to kupic?
-
Szymczakanna studiuje ksiazkeZywnosc lekarstwem" i takie sobie tam rzeczy wyczytuje .Napisalam do Gojki .POZDRAWIAM
-
Jasiu. t.j. pod nazwą biobram czy coś podobnego. Ja tego nie brałam ale czytałam,ze często dziewczyny które brały chemię w Gdańsku miały to zalecane przez Emerlicha.Mozna to dostać przez internet. Wiem że brała to Gojka 11.
Pozdrawiam Ania
-
-
Do szymczakanna czy cos ci wiadomo o produkcie z otrebow ryzowych-MGN3 jesli tak to prosze napisz .POZDROWIONKA
-
Witaj Izunia no tak jak widac znajomosci kwitna . Co do wlosow nie obcinalam ani nie golilam trzymalam je jak najdluzej dla siebie samej .Bo tak jak kiedys pisalam po nas choroby nie widac ,ale jak sie nie ma wlosow i sie w lustro spojrzy to masakra ,a nasze leczenie nie trwa miesiac tylko okolo 6 miesiecy to jest troche .Nie przezylam tak naprawde wypadanie wlosow ,ale jest to uciazliwe .Odzywiaj sie dobrze ,zeby organizm nabieral sily .Buziaki
-