Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
ms_p jak rozumiem to trzy chemie zabieg i teraz znowu trzy chemie ?A moze juz nie wyjda wlosy ? A jak samopoczucie ?Ja zrobilam wyniki i nastapi chwila prawdy czy bedzie jutro chemia czy tez nie .Wieczorkiem napisze POZDRAWIAM
-
witam. Jasia11 pytasz dlaczego stracę po raz trzeci ano dlatego , że skończyłam cykl chemioterapii , następnie czekałam miesiąc na badanie PET, potem na wynik a w tym czasie zaczęły mi odrastać już włosy i brwi a teraz zaczynam kolejne chemie. A mnie za każdym razem już po pierwszej chemii wypadają. Ale chodzę w chustkach i nie przeszkadza mi to. Droga Izunia cały ten zestaw sama sobie doradziłam bo trochę się na tym znam. Co do encortonu to jest na receptę ale dostałam ją. Natomiast wszystkie pozostałe leki można kupić bez recepty tylko kwas foliowy bez recepty jest słabszy dlatego lepiej z receptą. Dlatego po każdej chemii wychodząc do domu pytaj o recepty chociażby na Neulaste czy Neupogen. Bo dieta jest ważna ale organizm jak raz spadną wartości to nie poradzi sobie w ciągu 3 tygodni między cht. Pozdrawiam.
-
A ja wklejam link: http://www.akademia.swiatlo.org/~gdansk/
-
Tak Iza, miała raka niestety umarła ale ona miała raka płuc w ostatnim stadium:( Szczerze mogę polecić ten sok Noni, jej bardzo pomagał. Lepiej się czuła i zawsze wyniki były w normie. Ona chemię przechodziła super.
-
-
-
Jasiu ja gdy miałam kłopot z płytkami brałam Metypret ( sterydy) lekarz rozpisywał mi to na dni i skutkowało, ale miałam chyba tylko dwa takie przypadki podczas wszystkich chemii.
Cieszę się że smakują ci krewetki, ja uwielbiam owoce morza, szkoda że u nas nie można dostać świeżutkich.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
-
Izunia moja teściowa piła sok Noni.
-
-