Rak jajnika
Zachorowałam w lipcu tamtego roku.Był to szok,do konca nie wierzyłam,ze mnie to spotkało.Zaczęło sie nagle.Całe zycie zdrowa jak ryba.Póżno,jak zwykle przy I ttym raku pózno.I tutaj zaczyna się moje forum.....Dlaczego tyle krzyczy się o raku piersi,o raku szyjki macicy,a o raku jajnika nic.Mamy profilaktyczne badania cytologiczne,mamografię,a o badaniu CA 125 nikt nam nawet nic nie mówi.Przecież o raku jajnika mówi się(dzisiaj to wiem)"cichy zabójca".Dlaczego ma tak znikomą wyleczalnośc.......Jego wykrywalnośc jest w 3,4 stadium,wiadomo co to znaczy.....Nikt nam kobietom nie mówia by profilaktycznie badac sobie krew,bo to jest jedyna szansa aby uchwycic go szybciej.I wbrew pozorom choroba ta nie dotyczy kobiet tylko po40-tce.Umierały przy mnie dziewczyny,które miału niespełna 20-cia lat.Czy na prawdę w naszym kochanym kraju nie możemy zrobic nic,aby uświadomic przynajmniej kobietom co może im grozic?Ja przeszłam cięzką operacje,dzisiaj jestem zdrowa i wierzę,że tak zostanie.Wiem,że to moja siła mnie pcha do przodu.Tej siły życzę każdemu
-
Wczoraj spotkalam sie z makro spedzilysmy chwile ze soba bylo super a za piekny prezent bardzo dziekuje i czekam po niedzieli u mnie na ciebie MAKRO BUZIOLE
-
Anitap modle sie za twoja siostrzenice i jestem z wami BOZE POMOZ
-
Witam moje sloneczka .
Dostalam ostatnia chemie wyniki p. doktor mowila ze sa rewelacyjne .Dostalam na TK i marker robie za miesiac i przechodze do poradni .O BOZE jak sie ciesze.
Kuka SEL-BRCA1 Vipharm s.A. ponoc jest ale tylko w wybranych aptekach (Arnika ) Mi mowil lekarz ,ze to dla pacjentek z uszkodzonym genem BRCA1 ,ze biora pacjentki profilaktycznie .Ale wczoraj na wizycie u p onkolog powiedzialam ,ze biore kazala mi odstawic gdyz nie ma sprawdzonych badan i badz tu madry koszt 51zl polowa mi zostala i co mam wyrzucic ?Pozdrawiam
-
Kuka , to świetnie, ja mam marker 8. Pewnie to zasługa diet. Napisz proszę jeszcze raz gdzie i jaką curkumę kupiłaś i jak stosujesz, o grzybkach też.
Ja ostropest zaparzałam( dwie łyżeczki mielonego) i piłam trzy razy dziennie po pół szklaneczki.
Ostropest jest zalecany przez wszystkich zielarzy
-
na wątrobe biorę profilaktycznie ostropest plamist kupiłam 3 kg na allegro mielę i jak sobie przypomnę to jem,ale czy działa to nie wiem,nie mam zdania.dzisiaj robiłam markery,mam 6.po chemii staneły mi na około 15.i lekarz mówił tak zostaną.potem spadły do 10,to powiedział że to chwilowe,że niżej już nie moga spaś a tu 6.ale przed każdym badaniem dzień wcześniej piję dużo zielonej herby nie wiem czy ma związek,ale na mnie działa
-
jasia lekarz kazał ci brac selen to podał ci jakiś konkretnej firmy czy do wyboru,bo też chcę kupic bo tego jeszcze nie zazywam.
-
monika dalej dowiesz sie we w torek na wizycie u swojego lekarza
-
Kochane, dzisiaj był drugi przeszczep, tamta wątroba nie podjęła funkcji... . Operacja trwała 16 godzin... Zakończyła się dzisiaj o północy.... Nadia jest nadal w spiączce,.... czekamy na drobny znak,......
Módlcie się o to dziecko...
Ja jestem po usg piersi, torbiele do kontroli za trzy miesiące......
Kasiorku troszcz się o swoja wątrobe, ja otrzymywałam encorton, esentiale forte,...... Gdy zawieszono mi chemię z powodu uszkodzenia wątroby, hepatolog wyleczył ją podając mi ursofalk oraz esentiale. Teraz wyniki wątrobowe mam ok, tylko cholesterol troszku za wysoki..
Całuję i życze uśmiechów...
-
Witam dziewczyny.
Jasia11trzymam kciuki za Twoją ostatnią mam nadzieję chemię i trzeba wierzyć, że teraz będzie już tylko dobrze.
szymczakanna Ty jesteś twardą babką i tak wiele przeszłaś w swoim życiu, że wszystko zniesiesz i będziesz długo z nami a my ma nadzieję z Tobą. A spokój który jest w Tobie pomorze Ci przez wszystko przejść.
Pozdrawiam gorąco
-
Witam, wczoraj byłam u ginekologa bo od kilku dni miałam dziwne krwawienie i silne bóle prawego jajnika, lekarz zrobił mi usg - podejrzewa guza na tym prawym jajniku, zlecił mi badanie CA125 (na markery nowotworowe) miałam możliwość od razu w gabinecie pobrania krwi do badania więc tak zrobiłam, niestety wynik będzie dopiero we wtorek i wtedy też mam się udać ponownie do mojego lekarza z wynikiem. Jak wygląda dalsze leczenie jeśli wynik okaże się być wyższy niż przewidywana norma? Lekarz powiedział mi jedynie żebym na razie się nie martwiła i powiedział tylko tyle, że może być to nowotwór, a wtedy trzeba będzie go jak najszybciej wyciąć. Co dalej?